Logo bs.boatexistence.com

Da li trebate hladiti stollen?

Sadržaj:

Da li trebate hladiti stollen?
Da li trebate hladiti stollen?

Video: Da li trebate hladiti stollen?

Video: Da li trebate hladiti stollen?
Video: Nessa Barrett - la di die (feat. jxdn) [Official Music Video] 2024, Maj
Anonim

Ne, uglavnom ne morate hladiti ili zamrzavati svoj stolen. Ako nećete jesti hljeb nekoliko mjeseci, možda biste željeli da ga čuvate u zamrzivaču. … Naše grožđice i citron se mariniraju preko noći prije nego što se ispeku u našem kruhu.

Kako čuvate Stollen?

Preporučujemo da čuvate svoj Stollen u kutiji za kruh ili na hladnom i tamnom mjestu ako planirate da ga jedete postepeno tokom nekoliko mjeseci (tj. zimske sezone). Pobrinite se da pokrijete svoj kruh plastičnom folijom za hranu kako biste osigurali da ostane vlažan.

Koliko dugo će Stollen zadržati?

Koliko će trajati ukraden? Stollen će trajati nekoliko mjeseci ako se drži pokriven na hladnom i suhom mjestu. Stollen vekne se prave početkom novembra za Dan zahvalnosti i Božićne praznike. Ukradene vekne će s godinama postati vlažnije i ukusnije.

Možete li dokazati da ste ukradeni preko noći?

Sačekajte 2 dana da napravite Stollen, jer testo treba da se ohladi preko noći. Obavezno potopite grožđice u rum 1-3 dana prije nego što napravite tijesto. Ako sami pravite kandiranu koru od citrusa, ne pokušavajte to raditi dan-danas, jer joj je potrebno nekoliko sati da se stegne nakon što je napravljena.

Da li Stollen treba da stari?

I onda je proces čekanja. Obično se Stollen čvrsto umotava i čuva na hladnom mestu da odleži 2-3 nedelje pre jela. Ovo omogućava da se tečnost iz rumom natopljenog sušenog voća upije u hleb stvarajući i ukus i vlažnost.

Preporučuje se: