Logo bs.boatexistence.com

Zašto se Snejp pridružio žderačima smrti?

Sadržaj:

Zašto se Snejp pridružio žderačima smrti?
Zašto se Snejp pridružio žderačima smrti?

Video: Zašto se Snejp pridružio žderačima smrti?

Video: Zašto se Snejp pridružio žderačima smrti?
Video: Доктор Торн: Любовь и социальные барьеры (2016), фильм целиком 2024, Maj
Anonim

U pokušaju da povrati Lilynu naklonost, Snape se pridružio Smrtožderima zajedno sa grupom svojih kolega Slytherina. … Prije Dambldorove smrti, Snape je obećao da će zaštititi učenike Hogwartsa od Smrtoždera, koji će neizbježno preuzeti kontrolu nad Ministarstvom magije kao i školom.

Zašto je Snape izdao Voldemorta?

Nakon Lilynog ubistva, Snape mijenja svoju lojalnost od Voldemorta do Dumbledorea, ne zato što se odrekao mračnih vještina, već u potrazi za osvetom za ubistvo žene koju je volio - vrlo jaka motivacija za promjenu odanosti.

Zašto je Snape promijenio stranu?

Najveći razlog zašto je Snape promijenio stranu bio je zato što je volio Lily i nije vjerovao Voldemortu da poštedi Lilyin životTako da Snape ne mijenja stranu. O: I dalje je volio Lily, ali je vjerovao da će Voldemort poštedjeti Lily. Znamo da ju je Voldemort zamolio da se povuče, ali pošto je odbila, on ju je ipak ubio.

Je li Draco Malfoy zao?

Draco je možda bio oličenje zla dugo vremena u seriji Harry Potter, ali stvari su se okrenule na bolje. Čak iu odrasloj dobi, Draco ima sposobnost negativnog utjecaja na svijet, ali više ne djeluje na njega kao prije, ili kao njegov otac.

Zašto je Snape polukrvni princ?

Warner Bros. Snape je bio polukrv, rođen od maglskog oca po imenu Tobias Snape i majke vještice po imenu Eileen Prince. … U nekom trenutku tokom školskih godina, odlučio je da u potpunosti odbije ime svog oca, dajući sebi nadimak "Princ polukrvnosti" sa djevojačkim prezimenom svoje majke umjesto toga..

Preporučuje se: