Logo bs.boatexistence.com

Zašto bočeli zatvara oči?

Sadržaj:

Zašto bočeli zatvara oči?
Zašto bočeli zatvara oči?

Video: Zašto bočeli zatvara oči?

Video: Zašto bočeli zatvara oči?
Video: ОТЁКИ НОГ ПРОЙДУТ! Как убрать ОТЁКИ? Причины Отёков. 2024, Maj
Anonim

Primijetite da su mu oči zatvorene. Budući da je Andrea Bocelli slijep i ne vidi ništa Bocelli je rođen s kongenitalnim glaukomom, najprodavaniji svjetski klasični umjetnik udaren je po glavi dok je igrao fudbal (lopta je vagana za slabovide), uzrokujući krvarenje koje ga je zaslijepilo.

Kako je Bocelli izgubio vid?

Oštećen vidom od rođenja, Bocelli je oslijepio u dobi od 12 godina nakon povrede u fudbalu. Njegov veliki proboj je došao kada je demo traka dospela u ruke Luciana Pavarottija.

Šta je Bocellijeva nevolja?

Od malih nogu Bocelli je bolovao od kongenitalnog glaukoma. Počeo je da pohađa časove klavira sa šest godina, a kasnije je svirao flautu i saksofon. Sa 12 godina postao je potpuno slijep nakon što je doživio krvarenje u mozgu kao rezultat fudbalske nesreće.

Šta se dogodilo s Bocellijevom prvom ženom?

Kada je u pitanju njen status veze, Enrica je i dalje slobodna. Nakon razvoda od Bočelija, život je posvetila podizanju djece. Od danas živi u Forte dei Marmi, u Toskani, nedaleko od vile njenog bivšeg muža. Oni su još uvijek prijatelji.

Zašto je Andrea Bocelli promijenio ime iz Amos Bardi?

“Nisam želio da to bude autobiografija, istorijska knjiga,” dodao je Bocelli. Jedna uočljiva razlika je ime glavnog lika: Umjesto da uzme svoje, Bocelli je odabrao da protagonista imenuje Amos Bardi “Vjerovao sam da kada pričaš o sebi u trećem licu, onda možeš budite na neki način autentičniji.”

Preporučuje se: