Logo bs.boatexistence.com

Zašto polica c odjeljka?

Sadržaj:

Zašto polica c odjeljka?
Zašto polica c odjeljka?

Video: Zašto polica c odjeljka?

Video: Zašto polica c odjeljka?
Video: Нельзя снимать на телефон этих людей! #shorts 2024, Maj
Anonim

Ovo je prilično neobična situacija koja se može desiti kada se neko udebljao tokom trudnoće, izgubio višak masnoće u predelu stomaka, ali koža joj nije dovoljno elastična da se potpuno skupiOvo često manje liči na policu, a više kao na malu rolnu kože koja se nalazi na vrhu ožiljka od carskog preseka.

Da li svi dobijaju policu nakon carskog reza?

Žene koje rađaju carskim rezom često ostaju sa kesom viška kože iznad ožiljka, koji se obično naziva carskim rezom ili carskim rezom. Pošto svi različito liječe, ne može se predvidjeti da li će se c-shelf razviti ili ne i, ako se to dogodi, da li će prirodno izblijedjeti.

Kada nestaje polica za carski rez?

Nakon 6-12 mjeseci, ako je ta polica za carski rez i dalje tu, velike su šanse da će uvijek biti tu osim ako je ne liječimo. Dobra vijest je da operacija uklanjanja ožiljka od carskog reza također daje vašem certificiranom plastičnom hirurgu pristup da izreže dodatnu kožu na polici.

Zašto mi stomak visi nakon carskog reza?

Iako je ova opuštenost uobičajena među svim trudnicama, one koje su imale porođaj carskim rezom će vjerovatno ostati s primjetnim obješenim trbuhom nakon porođaja. To je zato što ožiljak carskog reza stvara efekat sličan uskom traku koja se postavlja na dno abdomena

Možete li se riješiti carskog reza?

Dakle, sljedeće pitanje je, možete li se riješiti nadvišenog trbuha bez operacije? Odgovor je da… ali nije lako. Ne možete očekivati da ćete zategnuti mamin stomak radeći stotine trbušnjaka. Morate uzeti višekanalni pristup da biste bili uspješni.

Preporučuje se: