Logo bs.boatexistence.com

Da li bi vađenje tampona trebalo da boli?

Sadržaj:

Da li bi vađenje tampona trebalo da boli?
Da li bi vađenje tampona trebalo da boli?

Video: Da li bi vađenje tampona trebalo da boli?

Video: Da li bi vađenje tampona trebalo da boli?
Video: Znakovi koje ne bi trebalo ignorirati tijekom trudnoće – odlazak liječniku 2024, Maj
Anonim

Navikavanje na tampone može zahtijevati malo vježbe, ali umetanje i vađenje tampona ne bi trebalo biti bolno. Često mijenjanje tampona je dobra ideja, ali možete ostaviti tampon oko tri ili četiri sata, ili dok se ne napuni.

Zašto boli vađenje tampona?

Činjenica da vas je boljelo kada ste ga izvukli je zato što su tamponi dizajnirani da se šire u vašem tijelu Kada izvučete suhi tampon koji je samo kratko bio u vašoj vagini vrijeme, može biti neugodno. Sljedeći put dajte tamponu priliku da upije dio vašeg menstrualnog toka.

Da li bi trebalo boljeti nakon vađenja tampona?

Da li boli umetanje ili uklanjanje tampona? Ne bi trebalo da boliMožda biste željeli isprobati različite vrste tampona - sa ili bez aplikatora - da vidite koji vam je draži. Ponekad je malo neprijatno ubaciti ili izvaditi tampon samo zato što je vaša vagina suha ili je protok veoma lagan.

Zašto boli izvaditi tampon koji nije suh?

Mogu postojati različiti razlozi za nelagodu prilikom vađenja ili izvlačenja tampona (iz vagine). Ako je tampon suh ili jedva mokar od krvi, možda će ga biti teže ukloniti S druge strane, ako je u pitanju super upijajući tampon, širi se kada se pokvasi krvlju i tako također može biti teže ukloniti.

Da li bole tamponi ako sam djevica?

Kada su u pitanju tinejdžeri i upotreba tampona, postoji mnogo pitanja i zabluda. Ponekad se i roditelji i tinejdžeri mogu zapitati da li će tamponi uticati na nevinost. Korišćenje tampona nema uticaja na to da li neko nije nevin.

Preporučuje se: