Logo bs.boatexistence.com

Kada trebam presaditi svoj sukulent?

Sadržaj:

Kada trebam presaditi svoj sukulent?
Kada trebam presaditi svoj sukulent?

Video: Kada trebam presaditi svoj sukulent?

Video: Kada trebam presaditi svoj sukulent?
Video: EVO KAKO DA NATERATE SUKULENTE DA PROMENE BOJU 2024, Maj
Anonim

Opšte pravilo je presađivanje sukulenata svake dvije godine, barem kao način da se obezbijedi svježe plodno tlo. Najbolje vrijeme za presađivanje je početak vegetacije sukulenata - ovo daje biljci najveće šanse za preživljavanje.

Kako da znam kada da presadim svoje sukulente?

Znaćete da je vreme da presadite vaš sukulent kada očigledno preraste svoju saksiju Kada koren počne da raste iz drenažne rupe u saksiji, to će značiti da nema više prostora za njihov rast. Sukulente treba presaditi neposredno prije početka sezone rasta, u rano proljeće ili ranu jesen.

Hoće li sukulenti prerasti svoje saksije?

Dok su sukulenti prilično spori uzgajivači, oni će na kraju prerasti saksiju u kojoj se nalaze i čak im je potrebno redovno održavanje.

Da li sukulenti vole da su gužve?

Po pravilu, sukulentnim biljkama ne smeta gužva bilo da su biljke grupisane u jednu posudu ili su same i potpuno popunjene u kontejneru. Presađivanje biljke koja je napunila svoj kontejner će općenito omogućiti biljci da doživi novi nalet rasta.

Da li trebam ostaviti sukulente da se osuše prije presađivanja?

Zalijte biljke dobro prije presađivanja Morate pustiti da se osuše prije nego što ih izvadite iz kontejnera. Preskočite ovaj korak ako ste nedavno zalijevali. Ovdje je cilj da se listovi biljke napune vodom, tako da može trajati nekoliko sedmica bez potrebe za ponovnim zalivanjem odmah nakon presađivanja.

Preporučuje se: