Logo bs.boatexistence.com

Kada otkačiti vanjsko crijevo?

Sadržaj:

Kada otkačiti vanjsko crijevo?
Kada otkačiti vanjsko crijevo?

Video: Kada otkačiti vanjsko crijevo?

Video: Kada otkačiti vanjsko crijevo?
Video: Koji aparat za pertlanje cijevi odabrati? Ridgid ili Imperial 2024, Maj
Anonim

Tradicionalna mudrost kaže da bi baštenska creva trebalo da se odvoje od spoljnog ventila za vodu zimi kako bi se sprečilo smrzavanje vode u cevima unutar kuće što bi dovelo do pucanja tih cevi.

Koja temperatura bi trebala odspojiti crijevo?

Kao opšte pravilo, da bi se vodovodne cijevi u vašem domu smrznule, vanjska temperatura mora biti ispod 20 stepeni, ukupno najmanje šest uzastopnih sati.

Hoće li se crijevo za vodu smrznuti na 32 stepena?

Voda se smrzava na 32 stepena, dakle tehnički je to temperatura na kojoj postaje moguće da se i cijevi smrznu. … Cijevi se mogu smrznuti na 32 stepena ili niže, ali će biti potrebno neko vrijeme da se to dogodi.

Da li bi trebalo da odvojite crevo zimi?

Važno je zapamtiti da odvojite vaša vrtna crijeva na kraj sezone Čak i ako imate otvor bez smrzavanja, još uvijek morate ukloniti crijevo zime, ili riskirate smrzavanje i pucanje cijevi. … Voda se širi kada se smrzne i ništa to ne mijenja.

Kada da izbacim crevo za zimu?

Kasna jesen ili rana zima je vrijeme za pripremu crijeva, ovisno o tome kada niske temperature obično pogode vaše područje. Zimovanje pristupa vode na otvorenom je mudar potez čak i ako živite u oblasti sa blagim zimama sa samo kratkim periodom sa niskim temperaturama.

Preporučuje se: