Logo bs.boatexistence.com

Ko je arstan bjelobradi?

Sadržaj:

Ko je arstan bjelobradi?
Ko je arstan bjelobradi?

Video: Ko je arstan bjelobradi?

Video: Ko je arstan bjelobradi?
Video: ALEX & RUS ДИКАЯ ЛЬВИЦА Music version HD mp3 2024, Maj
Anonim

Ser Barristan Selmy, takođe poznat kao Barristan Smeli i Arstan Belobradi, je pomazani vitez Kuće Selmi. Služio je kao član Kraljevske garde kraljeva Jaehaerysa II i Aerysa II Targaryena. Imenovan je Lord Commander pod kraljem Robertom I Barateonom.

Šta se dešava sa Ser Baristanom?

Barristan Smjeli, zvali su ga. Prešao je kontinent da mi služi; bio je odan prijatelj. I umro je u uličici, iskasapljen od kukavica koje se kriju iza maski. Daenerys Targaryen, oplakuje smrt Ser Baristana.

Koliko godina ima Barristan bold?

Ali ako razmislite, barristan 45 ili 44, dok je Ashara imao negdje između 12 i 21. Da li je stvarno mislio da bi se Ashara mogao zaljubiti u njega, starog viteza (čak 45 je već staro u westerosu, a ned je imao 18, što je mnogo prikladnije), samo da bi priznao ljubav?

Da li je Barristan selmy najbolji borac?

2 Barristan Selmy

Mora da mu je zaista bila potrebna dobra Kraljevska garda, pošto se Barristan borio za Aerysa u pobuni, borio se protiv Roberta. Ali prilično je široko prihvaćeno da je Barristan Selmy jedan od najvećih mačevalaca svog vremena.

Ko je najjači borac u Game of Thrones?

Jaime Lannister Kada se sve svodi na to, vjerujemo da je Jaime Lannister (ili je bio) najjači borac u svijetu Igre prijestolja.

Preporučuje se: