Zašto se to zove voetstoots?

Sadržaj:

Zašto se to zove voetstoots?
Zašto se to zove voetstoots?

Video: Zašto se to zove voetstoots?

Video: Zašto se to zove voetstoots?
Video: Zašto se stalno javlja ako ne želi vezu 2024, Oktobar
Anonim

Izraz voetstoots je holandska riječ i princip je u južnoafričkom običajnom pravu. To bukvalno znači prodano 's gurnutim nogom' Iako neki kupci možda nisu svjesni toga, kada kupite nekretninu, postoji implicirana garancija da se nekretnina prodaje besplatno od bilo kakvih nedostataka.

Šta znači riječ Voetstoots na engleskom?

Definicija 'voetstoots'

1. označava prodaju u kojoj je prodavac oslobođen svake odgovornosti za stanje robe koja se prodaje. prilog. 2. bez odgovornosti za stanje prodate robe.

Odakle dolazi Voetstoots?

Porijeklo u rimsko-holandskom pravu, voetstoots je nizozemska fraza koja se prevodi kao "testiranje nečega guranjem nogom", a podrazumijeva da kada nešto kupite, šta vidite je ono što dobijate i vaša je odgovornost da ga udarite nogom, ako je to ono što trebate učiniti da biste to testirali.

Je li Voetstoots legalan?

Ako se imovina proda “voetstoots” jedina odgovornost prodavca je da otkrije sve latentne nedostatke kojih je prodavac svjestan … Ali zakon kaže da “voetstoots”” klauzula ne štiti prodavca od potraživanja za latentne nedostatke za koje je prodavac znao i namjerno ih skrivao od kupca.

Da li Voetstoots pokriva latentne nedostatke?

Voetstoots klauzula štiti prodavca od preuzimanja odgovornosti u pogledu i latentnih nedostataka i patentnih nedostataka.

Preporučuje se: