Logo bs.boatexistence.com

Da li će frizeri morati da nose vizire?

Sadržaj:

Da li će frizeri morati da nose vizire?
Da li će frizeri morati da nose vizire?

Video: Da li će frizeri morati da nose vizire?

Video: Da li će frizeri morati da nose vizire?
Video: БЫСТРЫЙ ASMR 👩‍⚕️ 29 РОЛЕВЫХ по Алфавиту 👷‍♀️🕵️‍♀️ АСМР / 29 Roleplays 2024, Maj
Anonim

Mogu li i dalje zahtijevati da moje osoblje nosi vizir ili naočale? Da. Vaše zakonske obaveze upravljanja zdravljem i bezbednošću se nisu promenile i i dalje ćete morati da sprovodite upotrebu odgovarajuće lične zaštitne opreme.

Da li frizeri moraju da nose masku i vizir 2021?

Od 17. maja brijači i frizeri će i dalje biti zakonski obavezni da nose masku za lice, izvještava Vijeće za kosu i frizere. Ali također se snažno ohrabruje da se nose i maska za lice i vizir.

Da li moram da nosim masku i vizir kao frizer?

Iako zakon ne kaže da morate da nosite vizir ili zaštitne naočare zajedno sa maskom za lice dok obavljate frizerske ili brijačke usluge od 17. maja, vrlo se preporučuje da NAstavite da nosite vizir ilinaočare, kao i maska za lice.“Morate učiniti sve što je potrebno da upravljate rizicima od Covida.

Da li frizeri moraju da nose maske i vizire u Engleskoj 2021?

Da, zakon kaže da građani moraju nositi maske za lice na javnim mjestima. Smjernice za Englesku kažu da klijenti ne smiju skidati pokrivalo s lica osim ako je to neophodno za određeni tretman.

Koja je ispravna LZO za frizere?

Najnoviji savjet vlade o 'službama za bliski kontakt' traži da osobnu zaštitnu opremu nose frizeri, frizeri i kozmetičari. Ovo bi trebalo biti u obliku čistog plastičnog vizira za lice kada se društvena distanca od puna 2 metra ne može održati.

Preporučuje se: