Logo bs.boatexistence.com

Da li dete od 2 meseca treba da se povija?

Sadržaj:

Da li dete od 2 meseca treba da se povija?
Da li dete od 2 meseca treba da se povija?

Video: Da li dete od 2 meseca treba da se povija?

Video: Da li dete od 2 meseca treba da se povija?
Video: Kada dete obuzme bes, evo šta NE treba da radite. 2024, Juli
Anonim

‌Trebali biste prestati povijati svoju bebu kada počnu da se prevrću. To je obično između dva i četiri mjeseca. Tokom ovog perioda, vaša beba će možda moći da se prevrne na stomak, ali neće moći da se prevrne. Ovo može povećati njihov rizik od SID-a.

Koje godine bebe ne moraju da se povijaju?

Većina pedijatara i predsjedavajući radne grupe za preporuke za siguran san Američke akademije za pedijatriju, savjetuju da roditelji prestanu da povijaju bebe nakon 2 mjeseca.

Da li da povijem svog 2-mjesečnog djeteta za spavanje?

Novorođenčad i mlađe bebe koje se još ne prevrću najbolje drijemaju u udobnoj kolijevci, a ne u širokom otvorenom prostoru za spavanje. Za dodatnu udobnost, povijte svog mališana, posebno ako spava u krevetiću, a ne u kolicima. Imajte na umu da čak i za vrijeme spavanja bebe uvijek treba staviti na leđa

Može li moja beba spavati bez povijanja?

Bebe se ne moraju povijati. Ako je vaša beba sretna bez povijanja, nemojte se truditi. Uvek stavljajte bebu da spava na leđima. Ovo je istina bez obzira na sve, ali posebno ako je povijen.

Da li da povijem svog 8 sedmica?

Bebe su super jake i neće proći mnogo vremena prije nego što se izmiču. Ili možda smatrate da je to sigurnosni problem jer vaše dijete postaje pokretnije. Trenutne smjernice podstiču roditelje da prestanu da se povijaju oko 8 sedmica, tako da neće biti dugo prije nego što vaša beba treba da nauči kako napraviti tranziciju.

Preporučuje se: