Logo bs.boatexistence.com

Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Sadržaj:

Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?
Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Video: Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?

Video: Možete li očistiti ventil za doziranje kočnica?
Video: EGR CLEANER - ČISTAČ recirkulacije IZDUVNIH GASOVA za RASTVARANJE taloga u EGR ventilu | VALVOLINE 2024, Maj
Anonim

Ako je ugrađen u sistem, samo bih pustio svježu kočionu tekućinu kroz njega. Ako je van kamiona, očistite ga sredstvom za čišćenje kočnica. Možete ponovo odzračivati ventil za doziranje kasnije, ako želite u njega unijeti svježu tekućinu.

Kako odlijepiti ventil za proporciju kočnice?

Na isti način odzračite prednje kočione vodove na ventilu za doziranje. Ovaj preokret pritiska će na kraju olabaviti kalem unutar ventila za doziranje, izjednačavajući pritisak između prednje i zadnje kočnice. Svjetlo na instrument tabli će se ugasiti.

Kako testirati ventil za proporciju kočnica?

Neka pomoćnik pokrene vozilo i snažno pritisne pedalu da simulira situaciju paničnog kočenja. Spajalica treba da se gura uz vas i da putuje oko 1/32” do 1/16” dok se klip kreće. Ako se spajalica ne pomjeri, klip se zaglavio u zavrtnju s poklopcem i ventil će trebati zamijeniti.

Šta se događa kada se ventil za doziranje pokvari?

Budući da ventil za doziranje smanjuje pritisak koji se šalje na stražnje kočnice, glavni simptom da ventil ide pokvareno je zaključavanje stražnjih kotača kada se pritisnu kočnice Nadalje, točkovi će se lakše blokirati na mokrim površinama. Zadnje kočnice mogu biti dodirljive kada se čak lagano pritisnu.

Kako znati da li imate loš ventil za doziranje?

Prvo, možda ćete primijetiti da vaš automobil zaranja nosom kada iznenada pritisnete kočnicu. Tada se vaš automobil možda neće zaustaviti dovoljno brzo. Ako se vaši zadnji točkovi lako blokiraju, posebno kada vozite po mokrim površinama, to je dobar znak da vam ventil za proporciju pokvari.

Preporučuje se: