Logo bs.boatexistence.com

Šta je čokoladni led?

Sadržaj:

Šta je čokoladni led?
Šta je čokoladni led?

Video: Šta je čokoladni led?

Video: Šta je čokoladni led?
Video: Kako da napraviš Čoko Tartufe (2 sastojka)?😋 #shorts #truffles #menaz #recept 2024, Maj
Anonim

Choc ice je britanski engleski izraz za generički smrznuti desert koji se općenito sastoji od pravokutnog bloka sladoleda - tipično okusa vanilije - koji je tanko obložen čokoladom. U mnogim zemljama postoje brojne verzije ovog deserta koje se proizvode pod različitim brendovima.

Šta je choc ice u slengu?

Izraz "choc ice", koji se obično shvata kao " crni spolja, bijeli iznutra", korišten je u vezi s Coleom u tvitu poslanom u Rio Ferdinand.

Kako se zove čokoladni led u Americi?

Jedan značajan brend je Klondike. Prvi je prodat u Sjedinjenim Državama 1922. godine i dobio je ime po rijeci Klondike na Aljasci i Kanadi.

Ko je napravio prvi čokoladni led?

Godine 1921., Christian Nelson, koji je emigrirao iz Danske u SAD, povezao je čokoladicu sa sladoledom od vanile sa kakao puterom. Nelsonova kreacija bila je prva “čokoladica”.

Da li je Thatcher izmislila gospodina Whippyja?

Thatcher je pomogla u pronalaženju sladoleda za meko serviranje dok je u Lyons široko distribuiran, čak se pojavljuje na adresi koju je na njenoj sahrani 2013. dao tadašnji biskup Londona, koji je opisao nju kao “dio tima koji je izmislio Mr. Whippyja”, glavni britanski brend za meko posluživanje.

Preporučuje se: