Logo bs.boatexistence.com

Po kome je iredell county nc nazvan?

Sadržaj:

Po kome je iredell county nc nazvan?
Po kome je iredell county nc nazvan?

Video: Po kome je iredell county nc nazvan?

Video: Po kome je iredell county nc nazvan?
Video: Istiniti dogadjaj po kome je snimljen film Lepa sela lepo gore 1 od 2 † 2024, Maj
Anonim

Nazvan je po sudiji James Iredell (1751-1799), državnom tužiocu Sjeverne Karoline tokom Revolucionarnog rata i delegatu na Ustavnoj konvenciji iz 1788. Ime Iredell, izvorno Eyredale, datira iz 1066. godine do bitke kod Hastingsa, a znači "dolina zraka koji teče. "

Kako je Statesville NC dobio ime?

Oblast Statesville je prvobitno bila poznata kao naselje Fourth Creek, nazvana po Fourth Creeku i osnovana je kao "mjesto za sudnicu i dionice." Istorija imena Statevillea je nejasna, ali se vjeruje da je izvorno nazvano "the states vil". … Stateville je inkorporiran kao grad 1847.

Po kome je nazvan Mooresville NC?

Godine 1824, Samuel Moore, kveker iz Sjeverne Karoline, izložio je planove za zemlju koju je kupio za 2,00 dolara po hektaru 1823. Nazvao ju je Mooresville, nakon svoje posljednje ime.

Ko je osnovao Statesville North Carolina?

Godine 1788, okrug Iredell dobio je ime po Jamesu Iredell-u, pomoćnom sudiji prvog Vrhovnog suda za vrijeme predsjedništva Georgea Washingtona. Godine 1789., Stateville je službeno osnovan sa Fergus Sloan prodavši 68¾ hektara okružnim povjerenicima.

Po čemu je okrug Iredell poznat?

Iredell County je glavno središte NASCAR utrka, s mnogo trkaćih prodavnica koje se nalaze u okrugu (uglavnom oko Mooresvillea).

Preporučuje se: