Logo bs.boatexistence.com

Ko lomi srce odjeka?

Sadržaj:

Ko lomi srce odjeka?
Ko lomi srce odjeka?

Video: Ko lomi srce odjeka?

Video: Ko lomi srce odjeka?
Video: EDITA - PUCAJ MI U SRCE (OFFICIAL VIDEO) 2024, Maj
Anonim

Narcis, koji je bio ljut što ga toliko ljudi voli, rekao je Echou da je ne voli. Eho je bio veoma uznemiren i molio se Afroditi za smrt. Afrodita je ispunila Ehovu želju, ali joj se Ehov glas toliko dopao da ga je održala u životu. Narcis je također odbio Eho i slomio joj srce.

Kako je Hera kaznila Eho?

Da kazni Eho, Hera joj je oduzela govor, osim mogućnosti da ponovi posljednje riječi drugog. Echoova beznadežna ljubav prema Narcisu, koji se zaljubio u svoj imidž, natjerala ju je da nestane dok od nje nije ostao samo njen glas.

Ko je stavio kletvu na Echo?

Kada je konačno Juno shvatila istinu, proklela je Eho. Od tog trenutka, nekada govorljiva nimfa mogla je da ponavlja samo poslednje izgovorene reči druge osobe. Nešto nakon prokletstva, Eho je ugledao mladića, Narcisa, dok je lovio jelene sa svojim drugovima.

Šta se dogodilo Ehu u Eho i Narcis?

Kada je Narcis, poslednji put gledajući u bazen, izgovorio: "O divni dečko, uzalud sam te voleo, zbogom", Eho je takođe refrenirao, "Zbogom." Na kraju je i Echo počeo da se gubi. Njena ljepota je izblijedjela, njena koža se smežurala, a kosti joj se pretvorile u kamen Danas je od Eha ostao samo zvuk njenog glasa.

Kako je Zeus kaznio Narcisa?

Nemesis, boginja odmazde i osvete, saznala je šta se dogodilo i odlučila da kazni Narcisa zbog njegovog ponašanja. Odvela ga je do bazena; tamo je čovjek vidio svoj odraz u vodi i zaljubio se u njega.

Preporučuje se: