Logo bs.boatexistence.com

Koliko je potrebno da postanete psihijatar?

Sadržaj:

Koliko je potrebno da postanete psihijatar?
Koliko je potrebno da postanete psihijatar?

Video: Koliko je potrebno da postanete psihijatar?

Video: Koliko je potrebno da postanete psihijatar?
Video: razlika: psiholog, psihijatar i psihoterapeut 2024, Maj
Anonim

KOLIKO GODINA JE TREBA DA POSTANETE PSIHIJATAR? Od fakulteta do medicinske škole i preko specijalizacije, potrebno je oko 12 godina obuke da biste postali psihijatar. To može izgledati kao dug put, ali za mnoge ljude koji završe školovanje za psihijatra, isplata je vrijedna truda.

Koliko brzo možete postati psihijatar?

Potrebno je 12 godina da postanete praktičan psihijatar za većinu psihijatara. Obično su potrebne četiri godine da bi se završila diploma, četiri godine da bi se završila medicinska škola i još četiri da bi završila specijalizaciju iz psihijatrije i stekla certifikat psihijatrijskog odbora.

Je li teško postati psihijatar?

Dug, konkurentan obrazovni proces: Psihijatri su liječnici, što znači da moraju završiti osnovne diplome, medicinske diplome i nekoliko godina medicinskog boravka prije nego što mogu prakticirati. To mogu biti stresne, izazovne, godine lišene sna.

Da li je potrebno 12 godina da postanete psihijatar?

Postati psihijatar znači ići na medicinsku školu. … Nakon četiri godine medicinskog fakulteta, maturant polaže ispit za dobijanje medicinske licence. Odatle prolaze četiri godine specijalizacije na psihijatriji. To znači da je većini psihijatara potrebno najmanje 12 godina da bi postali psihijatar.

Možete li postati psihijatar za 8 godina?

Koliko je potrebno da postanete psihijatar? Obično je potrebno oko 8 godina postdiplomskih studija da postanete certificirani psihijatar – 4 godine da završite svoju diplomu doktora medicine plus još 4 godine boravka.

Preporučuje se: