Logo bs.boatexistence.com

Je li dozvoljeno u rečenici?

Sadržaj:

Je li dozvoljeno u rečenici?
Je li dozvoljeno u rečenici?

Video: Je li dozvoljeno u rečenici?

Video: Je li dozvoljeno u rečenici?
Video: Nastavljamo: Kako reći da je nešto dozvoljeno, a kako da je zabranjeno 2024, Juli
Anonim

Primjeri rečenica za je dozvoljeno iz inspirativnih engleskih izvora. Sadamu je dozvoljeno da preživi. Tako da mi je bilo dozvoljeno da ostanem. Njoj je bilo dozvoljeno da to uradi.

Kako se koristi dozvoliti u rečenici?

Dozvoljava primjer rečenice

  1. Društvo ne mora biti tajno ako vlada to dozvoljava. …
  2. Negdje, u stvarnom životu, stres umijeća i hrabrosti koji djeluju na izvore ljudskog poroka i slabosti ne uspijevaju, osim ako junak komedije ili tragedije, Callimaco ili Cesare, ne dopusti pobunu zdravijih instinkata.

Šta znači dozvoljeno u rečenici?

prijelazni glagol. Ako je nekome dozvoljeno da uradi nešto, u redu je da to uradi i neće upasti u nevolje. Djeci je dozvoljeno da gledaju TV nakon škole. Pušenje neće biti dozvoljeno. Sinonimi: dozvoliti, odobriti, omogućiti, sankcionirati Više sinonima za dozvoliti.

Jesu li dozvoljeni primjeri?

Primjer: Njima nije dozvoljeno da igraju (ne/igraju) fudbal nakon škole osim ako ne završe domaći Primjer: Smijemo jesti (jesti) slatkiše tek nakon jesti pravilan obrok. Vježba engleskog jezika "Budi dozvoljeno" koju je kreirao anonimni korisnik sa The test builderom.

Koliko je i dozvoljeno u rečenici?

"I" može se koristiti samo jednom u rečenici za povezivanje velikih ideja. "I" se može koristiti dva puta u rečenici kada pravite listu stvari. Baš kao i previše mostova, previše "i" čini rečenicu teškom za pratiti.

Preporučuje se: