Logo bs.boatexistence.com

Šta znači lazaret?

Sadržaj:

Šta znači lazaret?
Šta znači lazaret?

Video: Šta znači lazaret?

Video: Šta znači lazaret?
Video: LAZARET - Distress Signal Coming from Abandoned Navy Ship (New Horror Game) 2024, Juli
Anonim

1 obično lazaret: institucija (kao što je bolnica) za osobe sa zaraznim bolestima. 2: zgrada ili brod koji se koristi za zadržavanje u karantinu. 3 obično lazaret ili lazaret: prostor u brodu između paluba koji se koristi kao ostava.

Je li lazaret engleska riječ?

A lazaretto /ˌlæzəˈrɛtoʊ/ ili lazaret (od italijanskog: lazzaretto [laddzaˈretto] deminutivni oblik italijanske riječi za prosjaka, cf. lazzaro) je karantinstanica za pomorske putnike. Lazareti mogu biti brodovi stalno na sidru, izolovana ostrva ili zgrade na kopnu.

Koje je porijeklo riječi lazaret?

lazaretto (n.)

"kuća za prihvat gubavih i bolesnih siromaha, " 1540-te, od italijanskog lazareto "mesto izdvojeno za obavljanje karantina (naročito Venecijanska, koja je primila mnoge brodove iz oblasti zaraženih kugom na istoku), od biblijskog vlastitog imena Lazar (q.v.).

Kako se koristi lazaret u rečenici?

Kako koristiti lazaret u rečenici

  1. Dijete koje sam često viđao u lazaretu je izuzetno zanimljivo i ima oko osam godina. …
  2. Tijelo je pratila cijela njegova gospodstva, koja su ga sljedećeg jutra prenijela u lazaret.

Šta znači Lazarette?

Lazaret (takođe se piše lazaret) čamca je područje blizu ili iza kokpita Riječ je slična i vjerovatno je izvedena od lazaretto. Lazaret je obično ormarić za skladištenje koji se koristi za opremu ili opremu koju bi mornar ili čamac koristio oko palube na jedrilici.

Preporučuje se: