Logo bs.boatexistence.com

Šta je šešir za lov na jelene?

Sadržaj:

Šta je šešir za lov na jelene?
Šta je šešir za lov na jelene?

Video: Šta je šešir za lov na jelene?

Video: Šta je šešir za lov na jelene?
Video: MC STOJAN - STA CES S NJIM feat. GLAVASH (OFFICIAL VIDEO) 2024, Maj
Anonim

Uhođač jelena je vrsta kape koja se obično nosi u ruralnim područjima, često za lov, posebno za uhođenje jelena. Zbog popularne povezanosti kape sa Sherlockom Holmesom, postala je stereotipna pokrivala za glavu za detektiva, posebno u komičnim crtežima ili crtanim filmovima, zajedno sa farsičnim predstavama i filmovima.

Koja je svrha šešira za lov na jelene?

Glavne karakteristike lovca na jelene su par polukružnih novčanica ili vizira koji se nose prednji i stražnji. Dvostruki novčanici pružaju zaštitu od sunca za lice i vrat korisnika tokom dužih perioda napolju, kao što su lov ili ribolov.

Zašto je Sherlock Holmes nosio šešir lovca na jelene?

Sve je bilo zbog originalnog ilustratora knjige, Sidneya Paget. ilustrator želio je Sherlocku Holmesu pružiti nezaboravan izgled, pa je odlučio da detektiv nosi stregača jelena na skoro svakoj naslovnici. Šešir se prvi put pojavio 1891. godine na naslovnici The Boscombe Valley Mystery.

Zašto se zove kapa za lov na jelene?

Kada je Sidney Paget ilustrovao Doyleovu priču, Misteriju doline Boscombe, za objavljivanje u The Strand Magazinu 1891., dao je Sherlocku šešir za lovca na jelene i ogrtač iz Invernessa, a izgled je oduvijek bio obavezan za ugledne detektive - toliko tako da dok je jelenskog stalkera prvobitno trebao nositi …

Ko je izmislio lovca na jelene?

Kao što ime govori, istorijski gledano, to je bio šešir koji se koristio za lov, pucanje i uhođenje jelena, a nastao je u Škotska. To je platneni šešir napravljen od tradicionalnog tvida s obodom sprijeda i straga, kao i legendarnim poklopcima za uši za zaštitu od elemenata.

Preporučuje se: