Logo bs.boatexistence.com

Može li se blm zemljište prodati?

Sadržaj:

Može li se blm zemljište prodati?
Može li se blm zemljište prodati?

Video: Može li se blm zemljište prodati?

Video: Može li se blm zemljište prodati?
Video: Доктор Торн: Любовь и социальные барьеры (2016), фильм целиком 2024, Maj
Anonim

A: Odgovor je da Zemljišta koja su identifikovana kao višak u odnosu na potrebe federalne vlade ili više prikladna za privatno vlasništvo ponekad se nude na prodaju. … BLM ne nudi mnogo zemlje na prodaju zbog svog mandata u Kongresu, usvojenog 1976. godine, da generalno zadrži ovo zemljište u javnom vlasništvu.

Mogu li dobiti besplatno zemljište od BLM-a?

Ne postoje "slobodne" zemlje. Po zakonu, BLM mora imati imovinu za prodaju koju procjenjuje kvalifikovani procjenitelj kako bi utvrdio trenutnu tržišnu vrijednost imovine.

Možete li kupiti zemljište od BLM-a?

Federalno javno zemljište na prodaju

Biro za upravljanje zemljištem (BLM) nadgleda ovo zemljište. Za kupovinu javnog zemljišta, kontaktirajte državni ured BLM-a za područje za koje ste zainteresovani.

Može li se loviti BLM zemljište?

Osim ako nije izričito zabranjeno, javna zemljišta kojima upravlja BLM su otvorena za lov … Svi lovci na javnom zemljištu moraju imati potrebnu državnu dozvolu(e). Države su odgovorne za upravljanje divljim životinjama unutar svojih granica za povjerenje i dobrobit svojih stanovnika, čak i ako se lov odvija na saveznim zemljama.

Jesu li BLM zemlje još uvijek otvorene?

Uprkos zatvaranju nekih centara za posjetitelje, milioni jutara javnih površina kojima upravlja BLM širom Kalifornije ostaju otvoreni za uživanje, sve dok to radite odgovorno i bezbedno.

Preporučuje se: