Logo bs.boatexistence.com

Da li veletrgovci plaćaju porez na promet?

Sadržaj:

Da li veletrgovci plaćaju porez na promet?
Da li veletrgovci plaćaju porez na promet?

Video: Da li veletrgovci plaćaju porez na promet?

Video: Da li veletrgovci plaćaju porez na promet?
Video: Einbürgerungstest | Test Leben in Deutschland | Fragen 1-300 | mit Lösung | with subtitles مترجم 2024, Maj
Anonim

Prodavci na veliko nisu obavezni da naplaćuju porez na promet trgovcima na malo jer kada veletrgovac prodaje maloprodaji, taj trgovac na malo nije krajnji korisnik proizvoda. Stoga, veletrgovac ne mora naplatiti porez na promet na transakciju kada prodaje trgovcu na malo.

Koliko poreza plaćaju veletrgovci?

Agenti za nekretnine, peraje i veletrgovci podliježu gadnom porezu koji se zove porez na samozapošljavanje od 15,3% na njihov prihod.

Da li se veletrgovci moraju registrirati za porez na promet?

Ako će vaše preduzeće prodavati materijalnu ličnu imovinu trgovcima na veliko ili malo, morate se registrovati za porez na promet kako biste izdali i prihvatili većinu potvrda o izuzeću.

Mogu li kupiti veleprodaju bez poslovanja?

Da, legalno je kupovati na veliko i preprodavati . Da biste to učinili, morate imati veleprodajnu licencu i poslovnu licencu koja odgovara vaš tip kompanije. Na primjer, ako prodajete samo online, trebat će vam licenca za e-trgovinu.

Moram li naplatiti porez na promet ako prodajem putem interneta?

Mala preduzeća koja obavljaju online trgovinu u SAD-u će morati plaćati državni porez na promet nakon što je sudska presuda ukinula zahtjeve da firme imaju fizičko prisustvo u jurisdikciji. … Svaka od 50 američkih država može naplatiti svoje stope poreza na promet, a stope se mogu redovno mijenjati.

Preporučuje se: