Logo bs.boatexistence.com

Šta znači mačka sa devet repova?

Sadržaj:

Šta znači mačka sa devet repova?
Šta znači mačka sa devet repova?

Video: Šta znači mačka sa devet repova?

Video: Šta znači mačka sa devet repova?
Video: Lisica Demon Je Oduvijek Bio Potcijenjen Od Strane Njegove Vrste, Neočekivano, On Ima Devet Repova 2024, Maj
Anonim

Mačka sa devet repova, obično skraćena na mačku, je vrsta mlatilice sa više repova koja je nastala kao oruđe za teško fizičko kažnjavanje, posebno u Kraljevskoj mornarici i britanskoj vojsci, kao i kao sudska kazna u Britaniji i nekim drugim zemljama.

Zašto se zove mačka od devet repova?

Mačka-o-devet repova je bič. Sastoji se od devet komada gajtana koji je svaki povezan nizom čvorova. Naprava je tradicionalno kažnjavala mornare u britanskoj kraljevskoj mornarici bičevanjem po golim leđima. Smatra se da je mačka-o-devet repova dobila ime po 'ogrebotini' koje je ostavio na čovjekovim leđima

Šta znači devet repova?

imenica Oblici riječi: množina -repovi. bič od užeta koji se sastoji od devet čvorovanih tangi, koji se ranije koristio za bičevanje zatvorenika.

Ko je stvorio mačku od devet repova?

Godine 1833., Ernest Slade, zamjenik nadzornika kasarne u Hyde Parku, predstavio je novu mačku sa devet repova za koju se hvalio da može izvući krv nakon samo četiri udarca bičem.

Da li boli mačka na devet repova?

Jedan od najčešćih oblika kažnjavanja osuđenika bilo je bičevanje (bičevanje) 'mačkom-o'-devetrepom', bičem nazvanom po načinu na koji je grebao kožu poput mačjih kandži. Sastavljen od devet dužina užeta u čvoru pričvršćenog za dršku, udario bi prestupnika po leđima, trgajući kožu i izazivajući jak bol

Preporučuje se: