Logo bs.boatexistence.com

Da li je bottas potpisao za mercedes 2022?

Sadržaj:

Da li je bottas potpisao za mercedes 2022?
Da li je bottas potpisao za mercedes 2022?

Video: Da li je bottas potpisao za mercedes 2022?

Video: Da li je bottas potpisao za mercedes 2022?
Video: Real Racing 3 Mercedes AMG Lewis Hamilton's run at Autodromo Nazionale Monza on F1 2021 2024, Maj
Anonim

V altteri Bottas je potpisao za Alfa Romeo za sezonu Formule 1 2022, otvarajući put Georgeu Russell-u da bude potvrđen u Mercedesu.

Da li bottas ima ugovor iz 2022?

Bottas je rekao: "Otvara se novo poglavlje u mojoj trkačkoj karijeri: uzbuđen sam što ću se pridružiti Alfa Romeo Racing ORLEN-u za 2022. godinu i kasnije zbog onoga što će biti novi izazov sa legendarnim proizvođačem." … Dogovor sa Alfa Romeom je Bottasov prvi višegodišnji ugovor u Formuli 1

Ko će se pridružiti Mercedesu 2022?

Mercedes objavljuje da će George Russell biti partner Lewis Hamilton 2022. godine dok Britanac potpisuje dugoročni ugovor. Formula 1®

Ko zamjenjuje Bottasa 2022?

George Russell je Mercedes u utorak potvrdio da je Lewis Hamiltonov saigrač u Formuli 1 iz 2022. godine. O kompletnoj britanskoj postavi se nagađalo mjesecima, a signalizirao je u ponedjeljak prelazak V altterija Bottasa iz Mercedesa u Alfa Romeo sljedeće godine.

Hoće li Botas voziti za Mercedes sljedeće godine?

Mercedesov šef Toto Wolff rekao je da bi V altteri Bottas zaslužio da ostane u timu Formule 1, uprkos tome što je odlučio da ga ne zadrži za 2022. godinu. Bottas, kojeg će u sljedećoj sezoni izgleda zamijeniti George Russell, najavio je u ponedjeljak da će preći u Alfa Romeo uz višegodišnji ugovor.

Preporučuje se: