Logo bs.boatexistence.com

Zašto zapečatiti prilaz?

Sadržaj:

Zašto zapečatiti prilaz?
Zašto zapečatiti prilaz?

Video: Zašto zapečatiti prilaz?

Video: Zašto zapečatiti prilaz?
Video: Campark TC21 Solar Trail Camera - Full In-Depth Review 2024, Maj
Anonim

Redovnim nanošenjem kvalitetnog zaptivača za prilaz na vaš beton možete sprečiti da voda, sunčeva svetlost i vazduh prodiru u vaš asf alt i sprečite ove probleme. Kao dodatna prednost, brtvljenje prilaza također odbija izlijevanje nafte i curenja i čini vam mnogo lakšim za čišćenje i čišćenje površine prilaza.

Da li se zaptivanje prilaza isplati?

Kindler je rekao da zaptivanje pomaže produžiti životni vek prilaza i trebalo bi da bude redovan deo održavanja kuće. “Ako zabrtvite prilaz ili autoput, površina će trajati duže,” rekao je Kindler, koji predaje pločnik na Državnom univerzitetu Ohajo. “Preporučio bih da to radite otprilike svake tri godine na prilazu.”

Zašto je zaptivanje vašeg prilaza besmisleno?

Dodao je da bi zaptivanje prilaza moglo dovesti do neželjenih posljedica: ulje iz bitumena (crnog ljepila koji drži asf alt zajedno) će se pratiti u kuću, ili bi se brtvilo moglo neravnomjerno istrošiti, čineći da površina izgleda kao da se ljušti.

Kada treba zapečatiti prilaz?

Preporučuje se zatvaranje prilaza svake dvije do pet godina. Međutim, ako možete vidjeti boju kamenja koje čini asf alt, vrijeme je da ga ponovo zapečatite. Idealno najbolje doba godine za brtvljenje prilaza je između maja i oktobra.

Koliko dugo trebam ostaviti svoj prilaz nakon što je zapečaćen?

Uobičajeno možete voziti po zapečaćenom asf altu nakon 24 sata. Međutim, preporučujemo da date 48 sati, ako je moguće, kako biste bili sigurni. Ako je vrijeme vlažno, oblačno ili hladno, preporučujemo da svom asf altu date još jedan dan da se osuši.

Preporučuje se: