Logo bs.boatexistence.com

Je li dielektrična mast silikon?

Sadržaj:

Je li dielektrična mast silikon?
Je li dielektrična mast silikon?

Video: Je li dielektrična mast silikon?

Video: Je li dielektrična mast silikon?
Video: Стань владельцем горнодобывающего бизнеса! - Idle Mining Empire GamePlay 🎮📱 2024, Maj
Anonim

Silikonska mast, koja se ponekad naziva i dielektrična mast, je vodootporna mast napravljena kombinovanjem silikonskog ulja sa zgušnjivačem. Najčešće, silikonsko ulje je polidimetilsiloksan (PDMS), a zgušnjivač je amorfni ispareni silicijum dioksid.

Da li je dielektrična mast samo silikonska mast?

Pošto je dielektrična mast silikonska mast, ne treba je koristiti na gumama ili plastici na bazi silikona, jer će ih vremenom razgraditi. Mast ne provodi električnu energiju, tako da je ne treba nanositi direktno na spojne površine (igle i utičnice) električnog priključka.

Može li se dielektrična mast koristiti na O prstenovima?

Dielektrična mast je neprovodljiva, silikonska mast dizajnirana da zatvori vlagu i, stoga, spriječi koroziju na električnim konektorima.… Važno je napomenuti da će dielektrična mast vremenom otopiti silikonsku gumu, te se stoga ne smije koristiti na konektorima, kao što su o-prstenovi, koji su napravljeni od ove gume.

Gdje ne biste trebali koristiti dielektričnu mast?

Dielektrična mast je mast na bazi silikona koja odbija vlagu i sprječava korodiranje električnih priključaka. Mast je neprovodnik struje. Stoga vam se savjetuje da ga ne nanosite na spojne površine električnih priključaka.

Šta je zamjena za dielektričnu mast?

Mast na bazi silikona Silikonska mast ili mast na bazi silikona smatra se jednom od odličnih opcija za najbolje alternative dielektrične masti. Najbolja moguća električna izolacija koju nudi mast na bazi silikona može se pokazati kao jedna od odličnih opcija.

Preporučuje se: