Logo bs.boatexistence.com

Da li je to bila hipohlorna kiselina?

Sadržaj:

Da li je to bila hipohlorna kiselina?
Da li je to bila hipohlorna kiselina?

Video: Da li je to bila hipohlorna kiselina?

Video: Da li je to bila hipohlorna kiselina?
Video: Калина красная (4К, драма, реж. Василий Шукшин, 1973 г.) 2024, Maj
Anonim

Hipohlorna kiselina je slaba kiselina sa hemijskom formulom HClO. Nastaje kada se hlor otopi u vodi, a HClO zapravo vrši dezinfekciju kada se hlor koristi za dezinfekciju vode za ljudsku upotrebu. Ne može se izolovati u čistom obliku zbog brze ravnoteže sa svojim prethodnikom.

Da li je hipohlorna kiselina samo izbeljivač?

Hipohlorna kiselina – To je zapravo ista supstanca koju vaša bela krvna zrnca proizvode za borbu protiv infekcije i efikasna je kao izbeljivač … S obzirom na to koliko je efikasna u ubijanju mikroba bez ostavljanja štetnih ostaci, hipohlorna kiselina se takođe koristi za očuvanje svežih proizvoda.

Mogu li napraviti svoju hipohlornu kiselinu?

moguće je napraviti Hipohlornu kiselinu (HOCl) u kući koristeći sistem DIY kompleta. Morat ćete obučiti osoblje za korištenje opreme. Morate biti sigurni da stvarate samo čisti HOCl umjesto da slučajno napravite slabu otopinu natrijum hipohlorita (izbjeljivač).

Da li je hipohlorna kiselina prirodna?

Hipohlorna kiselina je prirodno proizvedena od naših bijelih krvnih zrnaca i bitan je dio našeg imunološkog sistema. Ovaj proces se naziva fagocitoza i jedno je od najsimbiotskih radnji kod ljudi – eliminacija patogena, ali je sama po sebi bezopasna, za razliku od većine drugih dezinficijensa koji su toksični.

Da li je hipohlorna kiselina bezbedna za kožu?

HOCl je netoksičan i podnosi ovaj težak posao dok je neverovatno blag prema vašoj koži. Ta nježnost je nusproizvod toga što je prirodno proizvodi imuni sistem vašeg tijela. “Odličan je za osjetljivu kožu,” napominje dr. Khetarpal.

Preporučuje se: