Logo bs.boatexistence.com

Odakle je strpljenje vrlina?

Sadržaj:

Odakle je strpljenje vrlina?
Odakle je strpljenje vrlina?

Video: Odakle je strpljenje vrlina?

Video: Odakle je strpljenje vrlina?
Video: Strpljenje mana ili vrlina?- Ana Bučević 2024, Maj
Anonim

Strpljenje je vrlina, fraza za koju se vjeruje da potiče iz pjesme “Piers Plowman”, koju je u 136O napisao engleski pjesnik William Langland. Willie bi trebao znati samo probleme koje sam imao sa tom posebnom vrlinom.

Odakle potječe strpljenje vrlina?

Izreka – “strpljenje je vrlina” dolazi iz pjesme pod nazivom Piers Plowman, nastala 1360. – 1387. Originalni autor citata je William Langland. Strpljenje je možda bila vrlina još u 14. veku, kada nije bilo pametnih telefona, interneta, aviona, e-pošte i tako dalje. Ali danas ne toliko.

Gdje je u Bibliji strpljenje vrlina?

2 Petar 3:9. Gospod nije spor u ispunjavanju svog obećanja, kao što neki razumeju sporost. Umjesto toga, on je strpljiv s vama, ne želi da iko pogine, već da svi dođu do pokajanja.

Ko je citirao Strpljenje je vrlina?

Najčešće se vjeruje da stih potiče iz pjesme Piers Plowman, za koju se kaže da je oko 1360. godine napisao engleski pjesnik William Langland, o čovjeku u potrazi za vjerom. Jedan red u pesmi kaže da je "strpljenje poštena vrlina. "

Da li postoji izreka Strpljenje je vrlina?

“Strpljenje je vrlina” je kratka fraza koja znači “ mirno čekanje je dobra osobina” Ova poslovična fraza podsjeća slušaoca ili čitaoca na društvenu i moralnu vrijednost čekaju da dobiju ono što žele do pogodnijeg trenutka. … Strpljenje, kao i sve druge vrline, najbolje funkcionira kada se primjenjuje inteligentno.

Preporučuje se: