Logo bs.boatexistence.com

Zašto fajl llc kao s corp?

Sadržaj:

Zašto fajl llc kao s corp?
Zašto fajl llc kao s corp?

Video: Zašto fajl llc kao s corp?

Video: Zašto fajl llc kao s corp?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

Bottom Line. S korporacija je jedini poslovni porezni status koji vam omogućava da uštedite na porezima na socijalno osiguranje i Medicare, a izbjegavate dvostruko oporezivanje. LLC preduzeće koje se oporezuje kao S corp nudi prednosti korporacije, istovremeno pružajući fleksibilnost tretmana prihoda.

Da li da od svog LLC preduzeća napravim S corp?

Iako se oporezivanje kao S korporacija vjerovatno najrjeđe bira od strane vlasnika malih preduzeća, to je opcija. Za neka LLC preduzeća i njihove vlasnike, ovo zapravo može obezbijediti porez ušteda, posebno ako LLC posluje aktivnom trgovinom ili poslovanjem i porezi na plaće vlasnika ili vlasnika su visoki.

Zašto biste odabrali S corp umjesto LLC?

Ako će više ljudi biti uključeno u vođenje kompanije, S corp bi bio bolji od LLC preduzeća jer bi postojao nadzor preko odbora direktora. Takođe, članovi mogu biti zaposleni, a S corp omogućava članovima da primaju gotovinske dividende od profita kompanije, što može biti velika prednost za zaposlene.

Šta je bolje za malu firmu LLC ili S korporaciju?

Iako može ovisiti o vašim specifičnim okolnostima, općenito, podrazumevana porezna struktura LLC preduzeća je bolja od S corp za držanje nekretnina za iznajmljivanje To je zato što se prihod od zakupa obično smatra pasivni prihod, što znači da ne podliježe porezu na samozapošljavanje.

Ko plaća više poreza LLC ili S corp?

Poreska obaveza i zahtjevi za prijavljivanje

Vlasnici LLC preduzeća moraju platiti porez na samozapošljavanje od 15,3% na svu neto dobit. S korporacije imaju blaže poreze i zahtjeve za podnošenje prijava od C korporacija. An S corp. ne podliježe porezu na dobit preduzeća i sav profit prolazi kroz kompaniju.

Preporučuje se: