Logo bs.boatexistence.com

Jeste li ga podigli na jarbol zastave?

Sadržaj:

Jeste li ga podigli na jarbol zastave?
Jeste li ga podigli na jarbol zastave?

Video: Jeste li ga podigli na jarbol zastave?

Video: Jeste li ga podigli na jarbol zastave?
Video: Rise to the Challenge: Get Up and Make It Happen! 2024, Maj
Anonim

Podignimo ga na jarbol zastave i vidimo da li neko pozdravlja to je fraza koja je postala popularna u Sjedinjenim Državama tokom kasnih 1950-ih i ranih 1960-ih. To znači " provizorno predstaviti ideju i vidjeti da li će dobiti povoljnu reakciju" Sada se smatra klišejem.

Odakle dolazi fraza koja ga vodi na jarbol zastave?

Izraz su kovali američki rukovodioci oglašavanja sredinom devetnaestog veka. Idiom je aluzija na podizanje američke zastave na jarbol zastave; pretpostavka je da ako se to poštuje, pozdraviće se.

U kom smjeru treba okrenuti jarbol zastave?

Kada je američka zastava istaknuta drugačije nego sa štapa, ona bi trebala biti istaknuta ravno, ili okačena tako da joj nabori slobodno padaju. Kada se prikaže iznad ulice, postavite spoj tako da bude okrenut sjever ili istok, ovisno o smjeru ulice.

Koji bi ugao trebao biti jarbol zastave?

"Privremeni" jarbol za zastavu je vrlo popularan ovdje (Sjedinjene Američke Države), koji se sastoji od relativno kratke aluminijske ili drvene motke (6-8 stopa) i nosača montiranog na vanjskoj strani zgrade obično na45 stepeni ugao u odnosu na vertikalu , u koji je umetnut stup, sa zastavom koja je obično donekle trajno pričvršćena na nju.

Na koju stranu trema kačite američku zastavu?

Američka zastava može da visi sa obe strane verande osim ako ne postoji druga zastava (ili više zastava). Ako postoje dvije ili više zastava okačenih na trijemu, američka zastava treba da visi na lijevoj strani trema kada se gleda sa ulice.

Preporučuje se: