Logo bs.boatexistence.com

Gdje staviti rupice za dugmad?

Sadržaj:

Gdje staviti rupice za dugmad?
Gdje staviti rupice za dugmad?

Video: Gdje staviti rupice za dugmad?

Video: Gdje staviti rupice za dugmad?
Video: EMEL - GDJE JE (OFFICIAL VIDEO) 2024, Maj
Anonim

Rupa za dugme nije centrirana preko dugmeta; odmaknut je od središnjeg prednjeg dijela. Konkretno: rupica za dugme počinje 1/8″ (3 mm) od dugmeta (prema „levoj strani (kako se nosi)”). ostatak rupice za dugme je na desnoj strani (kako je istrošena) dugmeta.

Gdje treba postaviti rupice za dugmad?

Horizontalne rupe za dugmad treba da se protežu 1/8 inča preko središnje prednje ili zadnje strane prema rubu odjevnog predmeta Vertikalne rupice za kopčanje trebaju biti ušivene na središnjoj prednjoj ili stražnjoj liniji i najbolje su za odjevne predmete sa trakastim otvorom ili otvorom. Generalno, ovaj tip rupice se nalazi na bluzama ili košuljama.

Koliko dugmad treba da budu udaljena od ivice?

Središte dugmeta bi trebalo da bude širina jednog dugmeta od prednje ivice. Dakle, ako koristite 1/2” široko dugme, vaše oznake će biti 1/2” od prednje ivice. Središte gornjeg dugmeta treba da bude 1/4” + pola širine dugmeta od gornje ivice.

Zašto je važno znati tačna mjesta dugmadi i rupica za dugmad?

I rupica za dugmad i dio za dugmad na odjevnom predmetu trebaju biti povezani kako bi se materijal stabilizirao i spriječilo rastezanje. U nekim situacijama može biti potrebno dodatno stabilizirati ili zaštititi područje na kojem će se postaviti rupice za dugmad.

Na koju stranu idu rupice za dugmad za djevojku?

Rupe za dugmad često imaju kolonu sa svake strane. Tradicionalno, rupice za dugmad za muškarce su na lijevoj, a rupice za ženske na desno.

Preporučuje se: