Logo bs.boatexistence.com

Zašto bi predmet bio odložen?

Sadržaj:

Zašto bi predmet bio odložen?
Zašto bi predmet bio odložen?

Video: Zašto bi predmet bio odložen?

Video: Zašto bi predmet bio odložen?
Video: Drew Berry: Animations of unseeable biology 2024, Maj
Anonim

Možete zatražiti odgodu (kasniji datum suda) ako vam treba više vremena da pripremite svoj slučaj, razgovarate sa advokatom ili na neki drugi način ne možete doći do tog datuma i vrijeme. Ovo se zove traženje odgode vašeg predmeta.

Zašto se sudski postupci odgađaju?

Ako je predmet općenito odložen, to znači da još uvijek postoji u sudskim spisima, ali više nije aktivan Ovo će se obično dogoditi ako je problem riješen ili uglavnom riješeno do ročišta. Ako se problem ponovo pojavi, slučaj se može vratiti na sud.

Šta znači kada se predmet odloži?

Ako je sastanak ili suđenje prekinuto ili ako se prekine, zaustavljeno je na kratko.

Šta se događa ako je predmet odložen?

Odgađanje znači da će se sud kasnije baviti vašim slučajem Ako se izjasnite da niste krivi, vaš slučaj će obično biti odložen na 6 sedmica kako bi se omogućilo policiji da pruži 'kratak dokaza', što je materijal na koji se oslanjaju da podrže svoj slučaj protiv vas.

Koja je svrha prekida?

U parlamentarnoj proceduri, prekidom se završava sastanak. To bi se moglo uraditi uz pomoć podneska za odlaganje. Vrijeme za drugi sastanak moglo bi se odrediti korištenjem prijedloga da se odredi vrijeme do kojeg će se prekinuti. Ovim prijedlogom se uspostavlja odgođeni sastanak.

Preporučuje se: