Logo bs.boatexistence.com

Hoće li i hoće li se razlikovati?

Sadržaj:

Hoće li i hoće li se razlikovati?
Hoće li i hoće li se razlikovati?

Video: Hoće li i hoće li se razlikovati?

Video: Hoće li i hoće li se razlikovati?
Video: FULL VIDEO: "Pee Loon" | Once Upon A Time in Mumbai | Emraan Hashmi, Prachi | Pritam| Mohit Chauhan 2024, Maj
Anonim

Glavna razlika između volje i volje je u tome što se volja koristi za stvarne mogućnosti dok se bi koristi za zamišljene situacije u budućnosti.

Šta je tačno hoću ili bih?

Will i would su glagoli, i svaki se može koristiti na mnogo različitih načina. Volja može biti glagol u sadašnjem vremenu koji znači izazvati nešto da se dogodi silom želje. … Would je oblik volje u prošlom vremenu. To je također uslovni glagol koji označava radnju koja bi se dogodila pod određenim uslovima.

Hoće li i bi u rečenici?

Prvo, reč bi je oblik prošlog vremena reči will. Jack je rekao da će završiti posao sljedećeg dana. Ann je rekla da će nam uskoro pisati. Nadao se da će doći.

Možemo li koristiti bi za budućnost?

Imamo ovo u prošlom vremenu, jednostavno prošlo vrijeme i onda, u toj misli prošlog vremena, imamo neku ideju o budućnosti i koristimo Would da izrazimo tu ideju o budućnosti. Pogledajmo ipak neke primjere ovoga. Evo, znao sam da ćeš mi pomoći. … Tako da možemo koristiti Would da razgovaramo o budućnosti ali u prošlosti.

Da li ako hoćeš ili ako hoćeš?

U većini slučajeva, izvor zabune je percepcija da se “would” uvijek koristi kao prošli oblik pomoćnog glagola “will”. Da, „bi“je prošli oblik „volje“, ali ima i razne druge upotrebe, koje nemaju nikakve veze sa činjenicom da je „bi“prošli oblik „volje“.

Preporučuje se: