Logo bs.boatexistence.com

A da li blefiranje znači?

Sadržaj:

A da li blefiranje znači?
A da li blefiranje znači?

Video: A da li blefiranje znači?

Video: A da li blefiranje znači?
Video: Dire Straits - Sultans Of Swing (Official Music Video) 2024, Maj
Anonim

/blʌf/ prevariti nekoga navodeći ga da misli ili da ćeš nešto učiniti kada to zaista nemaš namjeru, ili da znaš da stvarno nemate, ili da ste neko drugi: hoće li skočiti ili samo blefira?

Šta sve blef znači sleng?

bluff Dodaj na listu Podijeli. Blef može značiti visoka litica, ili može opisati osobu koja je nagla na način. Najčešća upotreba blefa je kao glagol koji znači pretvarati se. Ako blefirate na kartama, pretvarate se da imate bolju ruku od vas.

Šta je primjer blefa?

Blefirati znači pretvarati se da nešto nije istina. Primjer blefa je kada se kladite na veliko u kartaškoj igri da biste zavarali ljude da misle da imate bolju ruku od vas.… Primjer blefa je kada se neko ko igra poker pretvara da ima punu kuću čak i kada nema dobru ruku

Kako koristite blefiranje?

Primjer rečenice blefiranja

Možda je blefirao da me drži nečujno. Nijedan dio nje nije mislio da on blefira ispod toga. "Ti re blefiraš," rekla je, pretražujući njegovo lice. Mislim da blefira.

Zašto se to zove blefiranje?

Ovaj termin dolazi iz pokera, gdje je blefiranje (pretvaranje) da neko ima bolje karte od svojih protivnika sastavni dio igre, a nazivanje nečiji blef znači prisiljavanje da pokažu svoje karteDo kasnih 1800-ih primjenjivao se na druga poduzeća. Također pogledajte pokazati svoju ruku.

Preporučuje se: