Logo bs.boatexistence.com

Je započeto ili započeto?

Sadržaj:

Je započeto ili započeto?
Je započeto ili započeto?

Video: Je započeto ili započeto?

Video: Je započeto ili započeto?
Video: SRBIJA - mesto gde je ZAPOČETO kovanje METALA | Tajne NEOLITSKOG NASELJA | TURE KROZ AVANTURE Ep.36 2024, Maj
Anonim

U modernom engleskom "began" je jednostavno prošlo vrijeme od "begin" "počeo je učiti za test u ponoć." Ali oblik glagola prošlosti - kojem prethodi pomoćni glagol - je "počeo". “Do jutra je počeo da zaboravlja sve što je učio te noći.”

Je li započeto ispravno?

Važan faktor je da se, kao i svi prethodni participi, " počeo" uvijek koristi s pomoćnim glagolom (npr. "ima", "imao" ili "imati”). Općenito, ako rečenica ima neku varijaciju od "imati" u sebi, ispravan izraz za upotrebu će biti "počelo ".

Počelo u odnosu na počelo?

' Began' je prosti oblik glagola koji se koristi da prikaže stvari koje se dešavaju u prošlosti. 'Begun' je glagolski prilog prošlosti koji se koristi uz pomoćne glagole da formiraju svršena vremena.

Je li započeto rečenicom?

Primjeri započetih rečenica

Počeli smo u duge šetnje svakog jutra, odmah nakon doručka. Pijesak u pješčanom satu počeo je brže padati posljednja dva dana. Kažete da sam ja započeo ovaj rat! Plan koji je počeo da formira konačno je dobijao oblik.

Da li bi počelo ili bi počelo?

Počelo ili počelo: Sve počinje s početkom Međutim, kada koristite ove oblike prošlog vremena za početak ovisit će o vašoj rečenici. Began je oblik prošlog vremena za početak i koristi se u jednostavnoj rečenici prošlog vremena. Begun je glagolski dio prošlosti u početku i obično se koristi s oblikom pomoćnog glagola have.

Preporučuje se: