Logo bs.boatexistence.com

Da li Lewisville treba prokuvati vodu?

Sadržaj:

Da li Lewisville treba prokuvati vodu?
Da li Lewisville treba prokuvati vodu?

Video: Da li Lewisville treba prokuvati vodu?

Video: Da li Lewisville treba prokuvati vodu?
Video: Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) 2024, Maj
Anonim

Nije potrebno prokuvati vodu u Lewisvilleu. Postrojenje za prečišćavanje još uvijek radi i proizvodi čistu vodu za piće. Mjere očuvanja koje se traže su pokušaj da se osigura da usluga nije prekinuta.

Da li Lewisville TX mora prokuvati vodu?

Agresivni napori za očuvanje vode se snažno ohrabruju za sve potrošače vode u Lewisvilleu. U ovom trenutku nema potrebe da kupci izvan pogođenog područja prokuvaju vodu. Za pitanja, kontaktirajte Lewisville Department of Public Services na 214-673-9809 ili 214-673-9129.

Da li je Lewisville pod najavom kuhanja?

Većina stanovnika Lewisvillea od četvrtka popodne nije bila obaviještena o ključanju, saopćeno je iz grada. "Agresivni napori za očuvanje vode snažno se ohrabruju za sve potrošače vode u Lewisvilleu," rekao je grad Lewisville u izjavi od 18. februara.

Da li je voda u Lewisvilleu bezbedna za piće?

'Nema opasnosti po zdravlje': voda u Lewisvilleu bi mogla imati čudan okus do sredine oktobra, ali ostaje sigurna za piće, kaže grad.

Da li treba da filtrirate prokuvanu vodu?

Kuvanje je dovoljno da ubije patogene bakterije, viruse i protozoe (WHO, 2015). Ako je voda mutna, ostavite je da se slegne i filtrirajte je kroz čistu krpu, papirnati ubrus za kipuću vodu ili filter za kafu. Dovedite vodu do ključanjanajmanje jednu minutu.

Preporučuje se: