Logo bs.boatexistence.com

Da li potrebno znači neophodno?

Sadržaj:

Da li potrebno znači neophodno?
Da li potrebno znači neophodno?

Video: Da li potrebno znači neophodno?

Video: Da li potrebno znači neophodno?
Video: Da li je u trudnoći potrebno, štetno i neophodno raditi ultrazvuk ? - Miroljub Petrović 2024, Maj
Anonim

Uradi ono što je potrebno uradi ono što je potrebno Uglavnom se koristi u formalnoj pismenoj komunikaciji, posebno kada se radi o birokratiji. Mogu mu prethoditi riječi "ljubazno" ili "molim". U idealnom slučaju, trebalo bi da prati objašnjenje problema koji treba da se reši ili zahteva koji se postavlja.

Da li je potrebna ofanziva?

Neki računarski zadaci rade, ali naša druga kancelarija ne radi. Molim vas, učinite ono što je potrebno. Da direktno odgovorite na pitanje OP-a, to je izuzetno nepristojno. Drsko govori, a ne pita, i nosi snishodljiv ton.

Da li vam treba obavezan i potreban?

Molim vas učinite što je potrebno i obavežite. Vidio sam da se ova rečenica često koristi (posebno na indijskom potkontinentu) u pismima/bilješkama ili memorandumima višeg osoblja mlađem osoblju. To znači "obavezati" (=izvršiti) instrukcije/naredbe date u pismu/napomeni/itd.

Šta znači fraza molim učinite potrebno?

"Uradi ono što je potrebno" je izraz koji znači " uradi ono što je potrebno", sa implikacijom poštovanja da se drugoj strani vjeruje da razumije šta treba učiniti bez potrebe dato detaljno uputstvo. Fraza potiče iz indijskog engleskog i njen direktni prijevod je जरुरी.

Da li je potrebno zamijeniti?

Da, "uradi ono što je potrebno" je prepoznatljiva indijsko-engleska fraza. Kao takav, kada se koristi u tom kontekstu, ne bih želio da ga previše obeshrabrujem:) Možete koristiti nešto poput "preduzmite potrebne korake / radnju", " uradite šta je potrebno ".

Preporučuje se: