Logo bs.boatexistence.com

Da li trebam zalijevati novi busen svaki dan?

Sadržaj:

Da li trebam zalijevati novi busen svaki dan?
Da li trebam zalijevati novi busen svaki dan?

Video: Da li trebam zalijevati novi busen svaki dan?

Video: Da li trebam zalijevati novi busen svaki dan?
Video: Бұл гүлдерді тікелей бақшаға себіңіз. Олар жыл сайын жаз бойы гүлдейді 2024, Maj
Anonim

Vaš novi travnjak treba zalijevati dva puta dnevno, oko 20 minuta po sesiji svaki dan najmanje dva mjeseca. Ovo bi trebalo biti dovoljno da vaš travnjak dobije solidnih šest inča zalijevanja po ciklusu.

Kako ćete znati da li previše zalijevate busen?

Najbolji način da utvrdite da li ste pravilno zalijevali svoju novu busen je da provjerite prstom Busen bi trebao biti dovoljno vlažan da nije suv, ali ne bi trebao biti toliko pun vode da bude mutan. Ako se busen počne osjećati kao da je težak od težine vode, možda ste ga pretjerali sa vodom.

Možete li previše zalijevati novi busen?

Svako zalijevanje treba da se sastoji samo od dovoljno vode da navlaži korijenje. Nova busena ne može da upije mnogo vode odjednom, a previše vode će uzrokovati trulež korijena. Nikada ne želite vlažnu zemlju ispod vašeg novog busena. … Previše vode će podstaći gljivice ispod korijena koje mogu uzrokovati da vaš novi busen propadne.

Da li treba svaki dan zalijevati novi busen?

Nanesite najmanje 1” vode tako da tlo ispod travnjaka bude mokro. Idealno 3”-4” zemlje ispod površine treba da bude vlažno. … Nastavite sa zalivanjem nove busene dva puta dnevno, ujutro i popodne - temeljito, dubinsko zalivanje je najbolje dok se tlo ne zasiti, ali ne i lokvi.

Koliko dugo trebate zalijevati novi busen dnevno?

Vaš novi travnjak treba zalijevati dva puta dnevno, za oko 20 minuta po sesiji svaki dan najmanje dva mjeseca. Ovo bi trebalo biti dovoljno da vaš travnjak dobije solidnih šest inča zalijevanja po ciklusu.

Preporučuje se: