Logo bs.boatexistence.com

Da li razbijanje oltara širi korupciju?

Sadržaj:

Da li razbijanje oltara širi korupciju?
Da li razbijanje oltara širi korupciju?

Video: Da li razbijanje oltara širi korupciju?

Video: Da li razbijanje oltara širi korupciju?
Video: 🎬 Horizon Zero Dawn Complete Edition русский 🎬 Игровой фильм HD Story Катсцены [ 1440p 60frps ] 2024, Maj
Anonim

Altari ne šire korupciju, osim ako ih ne razbijete. Kada ih razbijete, uzrokuju da se mala količina korupcije (ili svetosti) nasumično pojavi na mapi negdje.

Šta se dešava kada uništite demonski oltar?

Uništavanje Demonskog oltara je direktno povezano sa Mrijestom Wraiths. Demonski oltari se ne pokreću niti ponovo izranjavaju; postoji određeni broj kada se svijet generiše. Demonski oltari se ne mogu pokupiti nakon njihovog uništenja, jer jednostavno nestaju.

Da li da razbijem sve oltare Terraria?

Altari su potrebni za izradu određenih predmeta, stoga uništavanje svakog oltara na svijetu ne preporučuje se Nije striktno potrebno razbiti oltar; sve rude dobijene na taj način mogu se dobiti i pecanjem sanduka, omogućavajući pristup svim rudama i njihovim pandanima u jednom svijetu.

Šta će se dogoditi ako uništite sve grimizne oltare?

Crimson/Demon Altar

Zapravo je korisno uništiti ih jer će vam svaki dati rude hardmode u svijetu. Ali takođe je potrebno napraviti predmete kao što je Night's Edge. Uništavanje svakog posljednjeg Altar učinit će nabavku takvih predmeta nemogućim na ovom svijetu

Da li je moguće ostati bez grimiznih srca?

Razlikuje se u zavisnosti od svijeta, ali da moguće je ponestati Možete ponovo pozvati šefa iz uzgoja gljiva i pršljenova, ali ako tražite određeni pad iz grimizno srce i ne shvatite, moraćete da stvorite novi grimizni svet za njega. Srećom, nijedna od kapi nije nezamjenjiva.

Preporučuje se: