Logo bs.boatexistence.com

Šta u građevinarstvu znači sestrinstvo?

Sadržaj:

Šta u građevinarstvu znači sestrinstvo?
Šta u građevinarstvu znači sestrinstvo?

Video: Šta u građevinarstvu znači sestrinstvo?

Video: Šta u građevinarstvu znači sestrinstvo?
Video: Medicinske sestre i tehničari protestuju u Zagrebu, traže povišicu 2024, Maj
Anonim

Sjedinjene grede znači nadopuniti ih dodatnim materijalom Na taj način jačate slabe grede i može vam pomoći da ispravite opuštene grede. Drvo za okvire je tipičan izbor za sestrinski materijal, ali konstruisani proizvodi od drveta zapravo daju više krutosti od dimenzionalnog drveta.

Šta je sestrinstvo u građevinarstvu?

Sestrinski klin je sekundarni klin koji je instaliran uz postojeći klin Obično se koristi za pojačanje svornjaka koji je oštećen ili savijen na način koji kompromituje njegovu nosivost. Sistering se također može obaviti kako bi se ojačale neoštećene podne grede ili rogovi.

Šta je sestrinska greda u građevinarstvu?

Jednostavno rečeno, sestrinstvo jednostavno znači dodavanje dodatnog materijala za jačanje oštećenog materijala, tipično podne grede. Najpopularniji materijal za ovo je drvo za uokvirivanje, ali konstruirani proizvodi od drveta će zapravo pružiti veću krutost od dimenzionalnog drveta.

Koliko duge trebaju biti sestrinske grede?

Ako je pukotina ili progib izolovan na jednom području, sestrinska greda treba da se proteže najmanje 3 ft. na obje strane problema područja. Ali obično je najbolje voditi sestrinsku gredu kroz cijeli raspon. Kada su opuštene grede ravne, nanesite obilan sloj građevinskog ljepila na postojeću gredu.

Šta je sestrinska ploča?

Najlakši način da se popravi kompromitovana greda je da čvrsto pričvrstite drugu dasku jednake ili veće veličine na sumnjiv spoj Ova ploča se zove "sestrinska ploča" i cijela proces je poznat kao "sestrinstvo". Ovim postupkom možete učvrstiti podove koji su "poskočiti ".

Preporučuje se: