Logo bs.boatexistence.com

Mogu li biti primjeri rečenice?

Sadržaj:

Mogu li biti primjeri rečenice?
Mogu li biti primjeri rečenice?

Video: Mogu li biti primjeri rečenice?

Video: Mogu li biti primjeri rečenice?
Video: ●Lekcija 69 ● GLAGOL BITI ( GLAGOL SEIN ) ZA POČETNIKE *** REČENICE / PITANJA / KONJUGACIJA 2024, Juli
Anonim

"Could have been"=could have + glagol BITI. Primjeri: Mogao sam doći na vrijeme da sam otišao ranije od kuće. (=Bilo je moguće da dođem na vrijeme, ali to se nije dogodilo.)

Trebali su biti primjeri rečenica?

Koristite “trebalo je” da izrazite ono što mislite da je trebalo da se dogodi, ali se nije dogodilo. Često ćete čuti ovu frazu koja se koristi u raspravama ili žaljenju zbog prošlosti. Na primjer: “ Nisi trebao da me lažeš!”

Moglo je biti znači?

Moglo znači da je nešto bilo moguće u prošlosti, ali se nije dogodilo. … Izvorni govornici često ne izgovaraju svoje modale prošlog vremena tako jasno kao Tiffany. Mogao je obično biti ugovoren mogao je biti ili čak mogao' biti.

Da li je moglo biti?

Prvi ide uz bilo koju riječ. "Mogla sam poći s njim" ili "Išla bih s njom." Ovo drugo samo dodaje glagol prvom, prošlo vrijeme biti, što je glagol za povezivanje. "Mogao sam biti student" ili "Bio bih na ovom mjestu." … Could je modalni glagol koji izražava mogućnost.

Mogao je biti ili mogao biti?

" Moglo bi biti" se koristi za potencijalne buduće događaje: Ako uložim u prave dionice, mogao bih biti bogat! "Moglo je biti" se koristi za potencijalne prošle događaje, ili tekuće događaje do sadašnjeg trenutka: Da sam investirao u prave dionice još 1980-ih, mogao sam biti bogat do sada.

Preporučuje se: