Logo bs.boatexistence.com

Zašto mladenke hodaju niz prolaz?

Sadržaj:

Zašto mladenke hodaju niz prolaz?
Zašto mladenke hodaju niz prolaz?

Video: Zašto mladenke hodaju niz prolaz?

Video: Zašto mladenke hodaju niz prolaz?
Video: A Closer Look at Meghan Markle Casual Style 🤎 2024, Maj
Anonim

Tradicija datira još iz vremena ugovorenih brakova, gde je "poklanjanje" neveste predstavljalo prenos vlasništva. … Danas se, međutim, mnoge mladenke raduju što će ih otac provesti niz prolaz samo da bi mu odali počast.

Šta simbolizira hodanje niz prolaz?

Kako neko odluči da mu pristupi može simbolizirati njene osnovne vrijednosti u tom trenutku: nezavisnost, podrška, identitet, jednakost-duboko lična osjećanja koja su vezana za ovu životnu promjenu. Ako vas ikada zamole da pratite nekoga niz prolaz, trebali biste se osjećati duboko počašćenim i privilegiranim da igrate tu ulogu.

Zašto se mladenke šetaju niz prolaz?

Jedna od dugogodišnjih tradicija vjenčanja je kada mlada natjera oca da je vodi niz prolazIstoričarka vjenčanja, Susan Waggoner, objašnjava da običaj potiče iz dana dogovorenih brakova kada je očevo prisustvo bilo dobar način da se spriječi mladoženja da odstupi.

Da li mladenke same šetaju niz prolaz?

Mogu li nevjeste zapravo same hodati niz prolaz? Apsolutno! To je zapravo stara tradicija da otac predaje svoju kćer njenom mužu da se brine i čuva.

Da li mlada mora da šeta sa ocem?

Odgovor je bilo ko! Svako može prošetati mladu niz prolaz sve dok je to ono što mlada želi na dan svog vjenčanja. Bilo da se radi o roditeljima, mladoženji ili nekom drugom, "tradicionalno" nije važno osim ako je to nešto zbog čega se osjećate dobro tokom dana.

Preporučuje se: