Logo bs.boatexistence.com

Da li treba da poništim multitasking?

Sadržaj:

Da li treba da poništim multitasking?
Da li treba da poništim multitasking?

Video: Da li treba da poništim multitasking?

Video: Da li treba da poništim multitasking?
Video: 4 Tips to SELL More KDP Books on Amazon 2024, Maj
Anonim

Ne morate zatvarati aplikacije van trake za više zadataka osim ako su trenutno u pozadini i više ne želite da ih održavate u radu. Čuli smo da neki ljudi kažu da biste trebali zatvoriti svaku aplikaciju iz trake za više zadataka nakon što je završite s korištenjem. To jednostavno nije potrebno.

Je li bolje zatvoriti aplikacije ili ih ostaviti otvorene?

Pogrešno. U posljednjoj sedmici, i Apple i Google su potvrdili da zatvaranje vaših aplikacija ne čini apsolutno ništa za poboljšanje trajanja baterije. U stvari, kaže Hiroshi Lockheimer, potpredsjednik inženjeringa za Android, to bi moglo pogoršati stvari.

Je li dobro brisati nedavne aplikacije?

Često uklanjanje aplikacija sa nedavnih zadataka nije dobra praksa, jer smanjuje efikasnost mehanizma keš memorije procesa u Androidu, što utiče na performanse vašeg uređaja. Prevlačenjem aplikacija iz nedavnih zadataka ubija se proces tih aplikacija, čime se sprječava njihovo keširanje u memoriji.

Je li loše ostaviti aplikacije otvorene na iPhoneu?

Apple je upozorio da zatvaranje aplikacija na vašem iPhone-u zapravo može oštetiti bateriju. Tehnološki gigant je komentirao nedavne izvještaje da zatvaranje svih vaših aplikacija na ovaj način može utjecati na funkciju vašeg iPhonea, potvrđujući da je to zapravo istina.

Da li je dobro brisati nedavne aplikacije na iPhone-u?

Zatvaranje aplikacija ne pomaže vašim performansama niti poboljšava trajanje baterije Zapravo, prema programeru i Appleovom promatraču Johnu Gruberu, radi suprotno. Čin zatvaranja i ponovnog otvaranja oduzima više resursa, rekao je: … Ne samo da prisilno zatvaranje aplikacija ne pomaže, već zapravo i boli.

Preporučuje se: