Logo bs.boatexistence.com

Zašto se kora graham krekera raspada?

Sadržaj:

Zašto se kora graham krekera raspada?
Zašto se kora graham krekera raspada?

Video: Zašto se kora graham krekera raspada?

Video: Zašto se kora graham krekera raspada?
Video: Чизкейк рецепті жеңіл және кремді 2024, Maj
Anonim

Graham kore od krekera su sigurnije od običnih kora, ali se mogu izmrviti. Najčešći razlog zašto se kora mrvi je to što nije bila dovoljno vlažna Obavezno koristite otopljeni puter, bjelanjke ili ulje da navlažite mrvice. Maslac daje najbolji ukus, ali maslinovo ili biljno ulje blage arome je zdravije.

Kako spriječiti da se kora graham krekera raspadne?

Pomiješajte mrvice graham krekera i granulirani šećer u posudi. Ulijte otopljeni puter i dobro promiješajte da se sjedini. Maslac je ključ za osiguravanje da imate koru od graham krekera koja se ne raspada!

Zašto se moja kora raspada?

Vaše tijesto je previše mrvljivo Ako se vaše tijesto za pitu lomi i mrvi kada ga pokušate razvaljati, vjerovatno je previše suho. Ovo je relativno lako rješenje. Samo prstima poškropite malo hladne vode po tijestu i nježno ga izradite! … Ako vam se tijesto previše zagrije, vratite ga u frižider da se ohladi.

Kako popraviti izmrvljene graham krekere?

Pomiješajte 1 žličicu. šećera sa 1 otopljenom kašičicom. puter i pritisnite smjesu na pukotine da ih zatvorite. Pustite da se ohladi pre nego što sipate fil u kalup za pitu.

Zašto mi je pukla kora za cheesecake?

Pretjerano miješanje uključuje previše zraka, zbog čega se cheesecake diže tokom pečenja (kao što to čini sufle), a zatim se sruši dok se hladi. … Kako se cheesecake hladi, skuplja se, a ako ivice ostanu zalijepljene za tepsiju, stvaraju se pukotine.

Preporučuje se: