Logo bs.boatexistence.com

Možete li dekarbonizirati dizel motor?

Sadržaj:

Možete li dekarbonizirati dizel motor?
Možete li dekarbonizirati dizel motor?

Video: Možete li dekarbonizirati dizel motor?

Video: Možete li dekarbonizirati dizel motor?
Video: Stihl Fs160 щетка моторын декарбонизациялау және тазалау 2024, Maj
Anonim

Kemijska dekarbonizacija uključuje provođenje hemijskog jedinjenja zajedno sa gorivom kroz motor da bi se razgradile naslage ugljenika. … Ovo se odnosi i na benzinske i na dizel motore. Ova metoda dekarbonizacije motora je u redu samo kao rutinsko preventivno održavanje

Može li čišćenje ugljenom oštetiti vaš motor?

To je jednostavno uklanjanje komponenti iz motora i njihovo čišćenje, bilo rastvaračima ili 'pjeskarenjem'. Ovo je specijalistički posao i često se kao abraziv koriste zdrobljene ljuske oraha jer su dovoljno tvrde da uklone ugljik, ali neće oštetiti komponente motora.

Da li je dekarbonizacija dobra za dizel motor?

Dekarbonizacija modernog benzinskog/dizel automobila sa ubrizgavanjem goriva nije garantovana jer ne poboljšava značajno opšte zdravlje motora. … Prvi tretman dekarbonizacije za automobil treba da se uradi na 30.000 km.

Možete li prskati vodu na dizel motor?

Prodavci automobila preporučuju korištenje jednostavnog mlaza vode iz vašeg crijeva, ne raspršivača. … Kao i kod benzinskih motora, možete pričekati nekoliko minuta da pustite dio topline iz motora da ispari vodu. Ali da biste izbjegli uočavanje, htjet ćete završiti posao ručno.

Možete li da operete dizel motor pod pritiskom?

Nije potrebno pranje ili sprej pod visokim pritiskom. Sve što vam treba je blagi protok vode iz crijeva. Bilo kakva vrsta prskanja može dovesti do toga da voda uđe u nešto što ne želite, što može uzrokovati štetu. Poslednji korak je puštanje motora da se osuši.

Preporučuje se: