Logo bs.boatexistence.com

Kako reći da instant pot vrši pritisak?

Sadržaj:

Kako reći da instant pot vrši pritisak?
Kako reći da instant pot vrši pritisak?

Video: Kako reći da instant pot vrši pritisak?

Video: Kako reći da instant pot vrši pritisak?
Video: КАК НАСТРОИТЬ L4D2 2024, Maj
Anonim

Obično, dok je vaš instant lonac pod pritiskom, trebali biste vidjeti para izlazi iz njega kroz ventil za plutanje i ventil za otpuštanje pare Nakon što postavite svoj instant lonac da kuha obrok a na displeju se prikazuje "Uključeno", para bi trebala izaći iz plovnog ventila ili oslobađanja pritiska, što je i očekivano.

Koliko je potrebno Instapot-u da dođe do pritiska?

To vrijeme zapravo ne počinje sve dok pritisak ne poraste, što često traje oko 10 minuta. Takođe ćete želeti da dodate oko 10 do 15 minuta da se pritisak oslobodi. Na kraju, "30-minutni" recept može trajati oko 50 do 60 minuta.

Da li bi para trebalo da izlazi iz Instant lonca tokom pritiska?

Da li para treba da izlazi iz Instant lonca prilikom pritiska? Da, para će izlaziti iz ventila za otpuštanje pare i ventila za plovak. … Općenito, ne, para ne bi trebala izlaziti kada je plutajući ventil u položaju za brtvljenje (gore).

Kako se uvjeriti da je vaš Instant Pot zapečaćen?

Zaptivanje: Kada kuvate hranu pod pritiskom, zatvorite poklopac i poravnajte ventil sa "talasastim" linijama. Ova pozicija zatvara lonac. Omogućava stvaranje pritiska dok se hrana unutra zagrijava i proizvodi paru. Ventil se neće zaključati na mjestu kada je postavljen na zaptivanje.

Da li plutajući ventil treba biti gore ili dolje?

Plutajući ventil je dizajniran da bude gurnut prema gore kada postoji dovoljan pritisak unutar štednjaka. Kada se gurne prema gore, silikonska traka zatvara instant lonac, a zatik plutajućeg ventila služi kao brava, sprečavajući otvaranje poklopca prije nego što se pritisak oslobodi.

Preporučuje se: