Logo bs.boatexistence.com

Kada je neznanje blaženstvo je ludost biti mudar?

Sadržaj:

Kada je neznanje blaženstvo je ludost biti mudar?
Kada je neznanje blaženstvo je ludost biti mudar?

Video: Kada je neznanje blaženstvo je ludost biti mudar?

Video: Kada je neznanje blaženstvo je ludost biti mudar?
Video: Сэм Харрис: Наука может дать ответ на вопросы морали. 2024, Juli
Anonim

Postoji često citirani stih iz pjesme Tomasa Greja, Oda na udaljenoj strani na Eton koledžu, "Gdje je neznanje blaženstvo, glupost je biti mudar." Često ga čujemo u skraćenoj verziji "neznanje je blaženstvo" što se može uzeti kao izgovor da se lenji umom i bude srećniji.

Ko je rekao da je neznanje blaženstvo da je ludost biti mudar?

Izreka "Neznanje je blaženstvo" potiče iz pesme Tomasa Greja "Oda na udaljenoj perspektivi Eton koledža" (1742). Citat glasi: "Gdje je neznanje blaženstvo, ludost je biti mudar." Suočite se s tim: bilo vam je bolje da to niste znali, zar ne? Uopšteno govoreći, neznanje je odvratno stanje uma.

Šta je Thomas Gray mislio da je neznanje blaženstvo?

Izraz neznanje je blaženstvo znači da nedostatak znanja jednak je odsustvu brige. Termin je nastao iz Ode On A Distant Prospect of Eton College, pjesme Thomasa Graya sa stihovima: Nema više gdje je neznanje blaženstvo / Glupost je biti mudar.

Koji je filozof rekao da je neznanje blaženstvo?

"Neznanje je blaženstvo" je fraza koju je skovao Thomas Gray u svojoj "Odi o udaljenoj perspektivi Eton Collegea" iz 1768. godine.

Šta je značenje neznanja i mudrosti prema Greyu u pjesmi?

Greyeva pesma je prilično poznata, kao i fraza "neznanje je blaženstvo" i o njoj je mnogo toga napisano, ali suštinsko značenje je prilično jednostavno. Što neko ima više znanja, veća je njegova tuga, jer to znanje uključuje neizbježnost smrti, i da se sve što jesmo, radimo i postižemo na kraju pretvara u prah

Preporučuje se: