Logo bs.boatexistence.com

Može li obavezna obuka biti neplaćena?

Sadržaj:

Može li obavezna obuka biti neplaćena?
Može li obavezna obuka biti neplaćena?

Video: Može li obavezna obuka biti neplaćena?

Video: Može li obavezna obuka biti neplaćena?
Video: REVAN - THE COMPLETE STORY 2024, Maj
Anonim

Da, pod uslovom da je obuka vezana za posao zaposlenog, koju zahtijeva poslodavac, a sprovodi se u redovno radno vrijeme. U nekim slučajevima, poslodavci nezakonito uskraćuju naknadu za vrijeme koje njihovi zaposleni provode pohađajući obuku.

Da li poslodavci moraju platiti obaveznu obuku?

Pravno, ne morate plaćati zaposlenima ako zatraže slobodno vrijeme za obuku ili učenje koje im nije potrebno za obavljanje posla. … Dakle, zaposlenima treba platiti svako vrijeme koje je potrebno za ovo. Ovaj pristup se primjenjuje na sve obavezne/zakonske zahtjeve za obuku.

Može li vas kompanija prisiliti na obuku bez plaće?

Neplaćeni probni rad je nezakonit

Ne postoji takva stvar kao što je 'neplaćeni probni rad'. Nezakonito je da vas poslodavac ne plaća za bilo koji posao koji obavljate, čak i ako je to samo za mali broj sati (pogledajte minimalni angažman iznad).

Može li poslodavac tražiti od vas da radite besplatno?

Ali ako ste zaposlenik koji nije izuzet, vaš poslodavac ne može tražiti od vas da radite "bez sata". To je potpuno nezakonito-i ako ste radili van radnog vremena, možete podnijeti žalbu Ministarstvu rada i možda ćete moći vratiti zaostale plaće i naplatiti zaostale plaće za bilo koje sate radili ste da niste…

Je li raditi besplatno ilegalno?

Odgovor je: ne. Nikada nije legalno da poslodavac natjeraneoslobođenog zaposlenika u Kaliforniji da radi van radnog vremena.

Preporučuje se: