Logo bs.boatexistence.com

Šta znači drhtanje?

Sadržaj:

Šta znači drhtanje?
Šta znači drhtanje?

Video: Šta znači drhtanje?

Video: Šta znači drhtanje?
Video: DRHTANJE RUKU - Kako nastaje, kako se leči i na koji način je opasno (Prirodna rešenja) 2024, Maj
Anonim

Lingam, koji se ponekad naziva linga ili Shiva linga, je apstraktna ili anikonična reprezentacija hinduističkog boga Šive u šaivizmu.

Šta predstavlja Shiv Ling?

lingam, (sanskrt: “znak” ili “razlikovni simbol”) se također piše linga, u hinduizmu, zavjetnički objekt koji simbolizira boga Šivu i cijenjen je kao amblem generativne snage. Lingam se pojavljuje u šaivskim hramovima i privatnim svetištima širom Indije.

Može li žena dodirnuti drhtanje?

' Rečeno je da neudata žena ne sme da se približi Šivlingu i da se neudata žena ne sme kretati oko njega. To je zato što Lord Shiv ostaje u Pokori i zato je zabranjeno ženama da dodiruju šivling.

Šta je Shiv Ling i zašto se obožava?

Iako se svi ostali idoli obožavaju u njihovim ljudskim oblicima, Gospodin Mahadev se obožava u obliku Shiva Linge koji predstavlja božansku energiju… U jogijskom predanju, Šiva linga se smatra prvim oblikom koji nastaje kada se kreacija dogodi, a također i posljednjim oblikom prije raspada kreacije.

Može li neudata djevojka raditi shivling pooja?

Neudate devojke ne smeju da obožavaju Šivling … Gospod Šiva daje blagodat voljenoj osobi ako je obožavan sa iskrenim srcem i iskrenom željom, neudate devojke da obožavaju Bholenath. Ali obožavanje Shivling forme Gospodina Šive je zabranjeno obožavati ih za njih.

Preporučuje se: