Logo bs.boatexistence.com

Hoće li se silikon izliječiti pod vodom?

Sadržaj:

Hoće li se silikon izliječiti pod vodom?
Hoće li se silikon izliječiti pod vodom?

Video: Hoće li se silikon izliječiti pod vodom?

Video: Hoće li se silikon izliječiti pod vodom?
Video: Тонкости работы с монтажной пеной. То, что ты не знал! Секреты мастеров 2024, Maj
Anonim

Ne, neće. U početku se neće ni zalijepiti za površinu. Silikon i voda=ne. Na etiketi piše da ispušta otrovne pare dok se stvrdnjava.

Šta se događa ako se silikonski zaptivač smoči prije nego što očvrsne?

Ako se zaptivač smoči prije nego što se potpuno osuši, njegova formula neće raditi kako je predviđeno To bi moglo značiti da će potrajati duže nego što je oglašeno da se osuši i stvrdne ili, što je još gore, čvrsti pečat koji ste se nadali da ćete stvoriti će biti ugrožen. Ako se ovo drugo dogodi, morat ćete ukloniti brtvu i započeti projekat ispočetka.

Hoće li se silikon postaviti pod vodu?

Silikonski zaptivači su zapravo vodootporni. Često se koriste za podvodne projekte, polu-potopljena vodena okruženja i druge projekte izloženosti vodi i vremenskim prilikama.

Koji zaptivač će očvrsnuti pod vodom?

MarineFlex ljepilo za zaptivanje visokih performansi može se koristiti na čamcima, bazenima i banjama, gdje vam je potrebna vodootporna brtva ili veza, čak i pod vodom Može se nanositi i očvršćava pod vodom – nema potrebe za isušivanjem bazena ili banje.

Hoće li se silikonski zaptivač očvrsnuti pod vodom?

Uopšteno govoreći, većini silikonskih zaptivača potrebno je oko 24 sata da se potpuno očvrsnu. Nakon ove tačke mogu biti bezbedno izloženi vodi, vlazi i drugim uslovima normalne upotrebe. … Vrsta silikona.

Preporučuje se: