Logo bs.boatexistence.com

Šta znači biti rođen hrom?

Sadržaj:

Šta znači biti rođen hrom?
Šta znači biti rođen hrom?

Video: Šta znači biti rođen hrom?

Video: Šta znači biti rođen hrom?
Video: Dubioza kolektiv "Himna generacije" (Official video) 2024, Maj
Anonim

Definicija hromog je fizički onesposobljen koji uzrokuje šepanje ili nešto što je slabo i nezadovoljavajuće. Primjer hromog je osoba koja ima problema s hodanjem. … Učiniti da postanem hrom; cripple.

Šta znači kada je osoba šepava?

Oxford English Dictionary nam govori da hrom znači biti “ invalid ili oštećen na bilo koji način; slab, nemoćan; paraliziran; nesposoban da se kreće” Ovaj nam rječnik govori da se riječ hromi također odnosi posebno na to da si “onesposobljen u stopalu ili nozi, tako da hodaš zastoj ili ne možeš hodati.” Ali to ne pokriva …

Šta znači ja sam hrom?

"Ja sam hrom" općenito znači, " Nisam zabavan, " ili, "Nisam cool." Dakle, na primjer, ako vas neko zamoli da idete na zabavu s njima, a vi odlučite da biste radije ostali ovdje i čitali knjigu, razgovor bi mogao ići ovako: Prijatelj 1: "Hej čovječe, hajde izađi večeras.

Šta znači reći nešto jadno?

pridjev. Ako nešto, na primjer, izgovor, argument ili primjedbu, opišete kao jadno, mislite da je loše ili slabo Promrmljao je neki jadan izgovor da je otišao na spavanje. Sve naše teorije zvuče prilično jadno. Sinonimi: neuvjerljivo, siromašno, patetično, neadekvatno Više sinonima za hrom.

Je li hrom nepristojna riječ?

S vremenom je ova upotreba hroma napuštena u korist novih pojmova koji (još) nisu stekli tako nepoželjne konotacije i stoga su smatrani manje uvredljivim, kao što su hendikepirani. Ali do 1980-ih, mnogi su napustili hendikepirane osobe sa invaliditetom ili, pod utjecajem pokreta „ljudi prije svega“, osobe s invaliditetom.

Preporučuje se: